«Løven» scoret sitt første profesjonelle mål for Malmö allerede 30. oktober 1999 mot Västra Frölunda. 22 år senere satte han inn sitt 400. ligamål.

Og det skulle bare ta 26 minutter før Ibrahimovic gjorde seg tellende mot Roma søndag. Svensken banket inn et frispark fra 17–18 meter og kunne feiere ligamål nummer 400 og hans 150. mål i Serie A.

– Det var en flott prestasjon, vi spilte med mye selvtillit, sier Ibrahimovic til DAZN og fortsetter:

– Jeg overrasker i ny og ne. Man må alltid prøve på frispark. Å feile er en del av suksess, så da må du fortsette å prøve.

Når han blir fortalt at frisparket ble målt i 101 km/t svarer svensken lurt:

– Ah, det går som regel fortere! Minst 200. Jeg tror jeg skyter svakere nå som jeg har blitt eldre.

Seks minutter inn i annenomgang ble måltyven spilt alene med keeper og vippet ballen over sisteskansen, men denne gangen ble han avblåst for offside.

Men kun fem minutter senere fikk gjestene tildelt straffe, og Franck Kessie satte inn 0–2 på Stadio Olimpico.

Den franske AC Milan-backen Theo Hernández klønet det til for seg etter drøye timen, og dro på seg sitt andre gule kort og ble sendt i dusjen av dommer Fabio Maresca.

Tre minutter på overtid reduserte Stephan El Shaarawy, men det holdt ikke for José Mourinhos menn, som måtte se seg slått på hjemmebane i generalprøven, før Bodø/Glimt kommer på besøk torsdag til Europacupkamp.

– Vi spilte med karakter, med våre ideer og vår tilnærming. Roma er et kvalitetslag, og vi gjorde det veldig bra. Vi må fortsette å prøve å score flere mål, sier AC Milan-sjef Stefano Pioli til DAZN.

Det var også portugiserens første hjemmetap i Serie A. Han har også tidligere trent Inter Milan.

Ibrahimovic gjorde sin profesjonelle debut i svenske Malmö, før veien gikk videre til Ajax i Nederland. På veien har han storspilt i klubber som Juventus, Inter Milan, Barcelona, AC Milan, PSG, Manchester United og LA Galaxy.

Nå er han tilbake i den italienske motehovedstaden og er en meget viktig brikke i AC Milans gode utvikling de seneste sesongene.

AC Milan ligger på annenplass i Serie A, likt på poeng (31) med serieleder Napoli. Etter dem er det en god luke ned til byrival Inter (24) på tredjeplass, Atalanta (19) på fjerdeplass og Roma (19) på femteplass. Juventus er helt nede på niendeplass med 15 poeng.