Vegard Hansen og Mjøndalen tok ett poeng mot bunnlaget Åsane tirsdag. Vegard Hansen og Mjøndalen tok ett poeng mot bunnlaget Åsane tirsdag. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Viking fortsatt på opprykksplass: Rivalen gikk på overraskende poengtap

Mjøndalen spilte uavgjort mot bunnlaget Åsane tirsdag.

MJØNDALEN - ÅSANE 1–1

Mjøndalen måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Åsane i 1. divisjon fotball tirsdag. Dermed klarte ikke serietreeren å ta tilbake annenplassen fra Viking på tabellen.

Mjøndalen kjemper for opprykk til Eliteserien. Søndag ble Vegard Hansens gutter passert av Viking, men de hadde muligheten til å legge rogalendingene bak seg på ny mot Åsane. Men de misbrukte muligheten.

Stavanger-laget har 40 poeng etter 20 serierunder, Mjøndalen har 39. Serieleder Aalesund har 43 poeng etter 19 spilte kamper.

Mjøndalen havnet under

Gjestene fra Bergen bet godt fra seg og gikk til pause med 1-0-ledelse etter en tidlig scoring signert venstreback Nikolai Harris. Ikke rart trener Mons Ivar Mjelde var godt fornøyd halvveis.

Mjøndalen-trener Hansen hadde på sin side mest å utsette på effektiviteten. Han mente hjemmelaget gjorde en av sesongens beste omganger, uten å få uttelling for det.

I annen omgang kom imidlertid scoringen. Etter 18 minutters spill var midtstopper Sondre Solholm Johansen våkent framme og stanget inn utlikningen. Da trodde hjemmepublikummet på en viktig snuoperasjon.

Verdifullt Åsane-poeng

Flere mål ble det imidlertid ikke. Mjøndalen klarte aldri å skape det helt store trykket på gjestene, som tok med seg ett poeng tilbake til Bergen. Det kan bli verdifullt i kampen for å unngå nedrykk.

Åsane har kun tre lag bak seg på tabellen. Ned til Strømmen under streken skiller det samtidig hele sju poeng.

– Vi var kanskje litt heldige som fikk med oss ett poeng, men vi hadde jammen også sjanser til å få med oss tre. Vi var giftige på slutten. Det at vi får uavgjort her, viser at vi har tatt noen steg, sa Åsane-trener Mons Ivar Mjelde til Eurosport etter kampen.

(©NTB)