– Han har vært helt fantastisk. Han er en større spiller enn jeg trodde han skulle være, sier Simon Bank til VG.

Aftonbladets anerkjente skribent følger Allsvenskan tettere enn de fleste. Mandag satt han på tribunen da Botheim igjen ble avgjørende for Malmö.

Gamla Ullevi. 18 000 på tribunen. «Sveriges største kamp» ifølge Malmö-spiller Søren Rieks.

Høres ut som noe for showmannen Erik Botheim.

Klart det ble.

35 minutter hadde gått da Botheim dukket opp på bakerste etter et fantastisk innlegg fra lagkamerat Sergio Peña. På rett plass til rett tid kunne 24-åringen fra Oslo sette inn ledelse til Malmö FF etter en svak start fra serielederen.

Botheim skled på knærne mot hjemmefansen som rasende kastet det de hadde i hånden mot den norske spissen.

Botheims femte på åtte kamper.

– Han er jo en «underbar» spiller, men også en karakter. Han byr på seg selv. Han er veldig genuin og det er ikke noe spill. Han har også en målsult som målet i dag er et eksempel på, sier Malmö-trener Henrik Rydström.

Henrik Rydstrøm

– Han er en fin fyr. Det er slik en spiss skal være. Litt gal på sine områder, men han viser sin personlighet både på og utenfor banen. Den karakteren trenger vi i laget, sier hans norske lagkamerat Lasse Berg Johnsen.

Lasse Berg Johnsen

– Han har startet bra. Han er en fargerik karakter som passer bra inn hos oss. Han prater mye og han høres på lang avstand. Men vi trenger karakterer i laget, sier tidligere Premier League-spiller Martin Olsson.

Martin Olsson

Erik Botheim selv gliser bredt i møte med VG.

– De første månedene har vært helt utrolige. Jeg trengte å få en liten restart. Det er en fantastisk klubb og et fantastisk lag. Trives du godt så er det lettere å prestere, sier Botheim.

Han kom til Malmö etter en tid i Italia uten mye spilletid for Salernitana.

– Det var ikke så «funny» å sitte på benken i alle matcher, og vi tapte jo nesten alle matchene også. Det var kjedelig, men nå er jeg veldig glad for å være her i Malmö, sier Botheim.

Erik Botheim og Anders Trondsen for hvert sitt svenske lag i Gøteborg mandag kveld. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Han mener gode lagkamerater samt en spillestil som passer ham veldig bra har hjulpet ham å blomstre. Korte avstander, et lag som har ballen mye og en trener som har gitt ham tillit.

Så får han gode skussmål tilbake. Karakteren som alltid gir alt på trening.

– Han har sin personlighet. Han er veldig åpen og glad og kom rett inn i gruppen. Han var litt preget da han kom hit, men han ville hele tiden trene og jobbe med avslutninger. Det er hans personlighet. Den store forskjellen nå er at han har en helt annen selvtillit, sier trener Rydström til VG på pressekonferansen.

– Jeg har mye følelser og bryr meg veldig. Jeg prøver bare å være meg selv og å spre positiv energi og god stemning i rommet, sier Botheim.

Med 20 minutter igjen ble Botheim byttet ut til fordel Isaac Kiese Thelin. Det hindret ham derimot ikke i å være med på feiringen etter 3–0-scoringen fra Berg Johnsen få minutter før slutt.

Denne gangen foran egne fans.

– Hvis du ikke får lov å feire mål, som er det beste som finnes, så får man bare være stille og gå tilbake. Et sted må man feire. Jeg elsker å score mål, sier Malmö-fansens nye helt.

PS. Anders Trondsen startet kampen for IFK Göteborg.

Erik Botheim er god kompis med en annen storscorer: