For med bare tre serierunder og ni poeng igjen å spille om, har Stabæk fortsatt et bunnsolid grep om andreplassen i Obos-ligaen. En plass som gir direkte opprykk til Eliteserien.

Nærmeste utfordrer KFUM klarte ikke å senke Stabæk på Intility arena og knappe innpå de nødvendige poengene mandag kveld.

Dermed skiller det fortsatt fem poeng mellom de to lagene inn i den aller siste serieinnspurten.

Slik ser det ut i toppen nå

De to første plassene gir direkte opprykk. 3. til 6. plass gir kvalifisering til opprykk. Foto: Tabell fra VG Live.

– Forventer at folk duellerer og kriger

Alvoret i oppgjøret ble for alvor demonstrert av Lars Bohinen etter bare 34 minutter.

Da var han åpenbart misfornøyd med midtbanespiller Curtis Edwards og byttet ham ut.

TV-bildene viste at Edwards tilsynelatende var svært lite fornøyd med det. Bohinen og midtbanespilleren diskuterte situasjonen nede ved Stabæk-benken. Det ble også diskutert i Discoverys sending fra Obos-ligaen mandag kveld.

Bohinen bekreftet kort tid senere at han ikke var fornøyd med Edwards i i pauseintervjuet med kanalen.

– I en sånn kamp, med så mye på spill, forventer du i det minste at folk duellerer og kriger litt. Det er grunnen, sier 53-åringen.

HAR KURS MOT OPPRYKK: Lars Bohinen, her fra en kamp mot Åsane tidligere i høst. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Da han ble konfrontert med at Edwards ikke virket fornøyd med å bli tatt av så tidlig, svarte han slik:

– Ingen spillere skal være fornøyd når de blir byttet ut midt i en omgang. Men det gjelder å sette seg selv i en posisjon der du unngår det.

Han fikk til slutt spørsmål om det var av taktiske hensyn.

– Det er ikke taktikk. Det handler om at folk må jobbe for resultatene og fremstå som et lag, svarte Bohinen.

FÅR KRITIKK: Curtis Edwards, her avbildet under en kamp mot Åsane tidligere denne sesongen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Ikke sikker på om det hjelper

Edwards selv stilte for øvrig ikke til intervju i pausen, men Discovery-ekspert Vegard Hansen hadde følgende analyse av TV-bildene og Bohinens utspill:

– Han er en erfaren spiller og har spilt på høyt nivå. Det kan gjøre noe med forholdet mellom ham og Lars Bohinen. Han er åpenbart ikke fornøyd. Han starter med et flir, men det er ikke noe hjertelig flir, det er sånn «du er dum som bytter ut meg».

EKSPERT: Vegard Hansen, her fra pressekonferansen der det ble kjent at han kom til å forlate jobben som Mjøndalen-trener. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– De hadde en disputt på siden der, de trenger en ordentlig god prat i morgen. Men jeg er ikke sikker på om det hjelper, heller, sier den tidligere Mjøndalen-treneren og nå eksperten.

Hansen var ikke ferdig der.

– Han tar en sjanse som trener. Han tok en sjanse på å ta ham av, en like stor sjanse som da han var ærlig å svare på hvorfor da han ble spurt om det.

Bohinen kan – uavhengig av byttet med Edwards – se tilbake på en lang rekke med råsterke resultater siden han overtok Stabæk-skuta i midten av august.

Siden den gangen har de nemlig ikke tapt en kamp og snappet med seg 17 av 21 mulige poeng. Allerede neste helg kan de sikre direkte opprykk når Ranheim kommer på besøk til Nadderud, mens KFUM gjester Raufoss.

Nervepirrende innspurt i bunnen

Den 27. Obosliga-runden ble også dramatisk i bunnen av tabellen. Det er allerede klart at Grorud og Stjørdals/Blink har rykket ned.

Men spesielt tre lag kjemper for å unngå nedrykkskvalifisering.

Skeid ligger på den utsatte 14. plassen med 25 poeng etter den sterke seieren mot Start søndag, men det er bare fire poeng opp til både Bryne og Fredrikstad som møttes i Østfold mandag kveld.

En kamp Bryne vant og dermed sørget for en nervepirrende innspurt også i bunnstriden.

Slik ser det ut i bunnen av Obos-ligaen. Foto: Tabell fra VG Live.