– For et mål. For et øyeblikk. For en mann.

Slik reagerte tidligere Barcelona- og Tottenham-spiss Gary Lineker på Twitter etter at Lionel Messi sendte et hardt presset Argentina i ledelsen mot Mexico.

– Det var en tøff kamp fra start, men i andre omgang fikk vi roet oss og gikk tilbake til hvordan vi pleier å spille. Vi måtte vinne for å sette oss i en god posisjon, sier Messi etter kampslutt.

For en stund så det småmørkt ut for fotballmagikeren og co.

Med tap for Mexico hadde Argentina allerede vært slått ut av VM etter kun to kamper i gruppespillet, etter tapet for Saudi-Arabia i første kamp. Uavgjort hadde gitt et elendig utgangspunkt med tanke på avansement.

Det sto lenge 0–0 - så våknet Messi for alvor i andre omgang.

– Det er en avgjørende kamp igjen og vi kan ikke gjøre feil, fortsetter Messi.

Etter litt over en times spill kom kampens øyeblikk: Messi gjorde alt selv og satt ballen i mål fra distanse. Han brøt ut i euforisk glede mens han spurtet mot tribunen, og Argentinas VM-håp var brakt til live igjen. Da markkryperen snek seg inn i nettveggen, tangerte 35-åringen Diego Maradonas åtte VM-mål.

– Se så mye det betyr for Messi. Jeg har sett Messi mye i mitt liv, men den måten han feirer på …, sa NRKs ekspertkommentator Carl-Erik Torp før han beskrev perlemålet.

– Man vet at han skal gjøre det. Man vet at han skal score. Han løftet hele laget, sier Jermaine Jones, som har 69 landskamper for USA, i studioet til beIN Sports.

Var i trøbbel

Før pause var det lite som tydet på at Argentina skulle reise seg fra fiaskoen mot Saudi-Arabia i åpningskampen. Da la PSG-spilleren ballen perfekt til rette utenfor 16-meteren, ladet slegga og sendte de argentinske tilreisende til himmels like før halvspilt andre omgang.

Argentinerne kunne senke skuldrene noe, og flere fikk økt selvtillit. Den 21 år gamle innbytteren Enzo Fernández fant med det en fin anledning til å score sitt første landslagsmål på.

Midtbanespilleren dro seg inn fra venstre før han curlet ballen i det lengste hjørnet og satte spikeren i kista for Argentina på glitrende vis.

Avgjørende kamp

Samtidig som Messi tangerte Maradonas åtte VM-mål, har de nå også spilt like mange kamper i mesterskapet: 21.

Med tre poeng over Mexico, er Messis lag nå på andreplass i gruppe C før tredje og avgjørende kamp mot gruppeleder Polen.

Saudi-Arabia er á poeng etter sjokkseieren over søramerikanerne, men tapte for Polen tidligere i dag.