Mandag gikk situasjonen i Chelsea fra vondt til verre. José Mourinhos menn ble slått av høytflyvende Leicester, og dermed er de blå fra London kun ett poeng over nedrykksstreken etter 16 kamper.

Spørsmålet har ligget der de siste månedene: Hva nå, Mourinho?

foto
Disse gutta ser for øyeblikket ustoppelige ut. Foto: Reuters

Jamie Carragher, tidligere Liverpool-stopper og nå ekspert i Sky Sports, mener det må skje drastiske endringer i Chelsea.

— Klarer ikke komme tilbake nå

— Det er tydeligvis et stort skille mellom spillere og manager, og det er opp til Roman Abramovitsj (Chelsea-eier). Hvem sin side velger han, sa Carragher på Skys program Monday Night Football ifølge Daily Mail.

Ikke overraskende var det Jamie Vardy og Riyad Mahrez som sendte Chelsea enda lenger ned i avgrunnen. Fire seiere på 16 kamper holder ikke for klubben som ble seriemester i fjor.

Fikk du med deg denne flott gesten?

— De klarer ikke komme tilbake nå å lage et godt Chelsea-lag og vinne turneringer. Jeg ville blitt veldig, veldig overrasket hvis det skjer neste sesong. Enten så vil ikke manageren være der, eller så må man fullstendig bytte ut spillerne. For meg er det ingen muligheter for at disse spillerne og manageren kan jobbe sammen over lengre tid nå, sier Carragher.

— Dette kan ikke fortsette

foto
Jamie Carragher, her fra tiden som Liverpool-spiller. Foto: Reuters

Mourinho selv var krass mot egne spillere etter fadesen mandag:— Når du har noen spillere i avgjørende posisjoner som ikke er på normalt nivå, blir det vanskelig. Sist sesong fikk jeg spillerne på et høyere nivå enn det de egentlig var på, og denne sesongen er vi så dårlige, sa Mourinho til Sky Sports.

Det får Carragher til å reagere.

— Vanligvis tar han spillernes parti. Dette kan ikke fortsette. Noe må skje, sier Carragher.

— Mourinho vet han fortjener å få sparken

Flere andre eksperter i britisk media tar når til orde for at det må gå mot slutten for den karismatiske portugiseren. Sjefsskribent for fotball i The Telegraph, Sam Wallace, mener Mourinho ikke kan klage om han får sparken nå. Han fortjener det, mener Wallace:

— Som en trener som har levd på kanten av resultatene i fem av de største klubbene i Europa, så vet Mourinho at han fortjener sparken for Chelsea svake forsøk på å forsvare tittelen. Spørsmålet er om klubben er interessert i å betale han ut av fireårskontrakten han signerte i august, skriver Wallace.

— Mourinhos far fikk en gang sparken på julaften. Managerfenomenet Mourinho vil være heldig om han kommer så langt, legger han til.

TV 2s ekspert Simen Stamsø Møller mener det virker som Mourinho er tom for smarte triks til å snu situasjonen.

— Chelsea er på villspor. Hvis det ikke blir bedring så vet man ikke hva som skjer. Man engster seg litt på hans vegne. Det virker som han har brukt opp det han har i beltet, så får vi se om guttene hans gidder å levere, sier han til egen kanal.