Bekymringene startet da Harry Kane gikk i bakken etter en takling i første omgang mot Liverpool. Stjernespissen haltet av banen, men forsøkte å fortsette kampen.

Da lagene returnerte til gressteppet etter pause var imidlertid ikke Kane å se. Skadene tvang José Mourinho til å gjøre et bytte.

– Den første skaden kom etter en stygg takling fra Thiago. Den andre er jeg usikker på. Han er skadet i begge anklene – den ene verre enn den andre. Han er ute et par uker, jeg vet ikke, fortalte manageren etter kampen.

Mourinho berømmer Kanes vilje og ønske til å kjempe videre, men til slutt måtte både manager og spiller innse at nok var nok.

– Det er noen spillere man ikke kan erstatte. Skaden har skjedd, men jeg har troen på at vi kan kjempe på videre. Vi har ikke noe annet valg, sier portugiseren.

Kane har vært instrumentell for Spurs denne sesongen. Med 12 mål og 11 målgivende pasninger, er det bare Robert Lewandowski i Bayern München som har flere målpoeng (28) enn ham i Europas topp fem største ligaer.

– Vi får håpe at det ikke er en leddbåndsskade som vil holde ham ute lenge. Han har vært fenomenal denne sesongen, med pasninger, mål og assist. Han er en komplett angrepsspiller som tidvis er umulig å spille mot. Tottenham har ikke råd til å miste ham, sier tidligere Tottenham-forsvarer Stephen Kelly til BBC.

Spesielt samarbeidet mellom Kane og Son har vært fruktbart denne sesongen, hvor den ene ofte serverer den andre. Mot Liverpool spilte Kane sørkoreaneren gjennom til scoring, men denne gangen ble superduoen stoppet av VAR.

Liverpools midtstopperkrise

Heller ikke Liverpool kom uskadet fra storkampen. Joel Matip måtte – akkurat som Kane – forlate banen ved pause.

– For å være ærlig, ser det alvorlig ut for Joel, fortalte Jürgen Klopp etter kampen.

Dermed er Liverpools allerede alvorlige midtstopperkrise forverret. Fra før er Virgil van Dijk og Joe Gomez langtidsskadet. Om kort tid stenger overgangsvinduet i Premier League.

– Som du sikkert kan forestille deg, tenker vi på alt. Det handler om å gjøre det rette. Vi må finne den riktige spilleren, sier tyskeren, som dermed ikke utelukker at det kan bli hentet en ny midtstopper de neste dagene.

Denne sesongen har midtbanespillerne Fabinho og Jordan Henderson blitt brukt i midtforsvaret flere ganger.