Per-Magnus Steiring skal spille for Mjøndalen ut sesongen. Per-Magnus Steiring skal spille for Mjøndalen ut sesongen. Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Tidligere RBK-talent klar for eliteserieklubb

Per-Magnus Steiring skal styrke forsvarsrekken til Mjøndalen ut sesongen. 22-åringen lånes ut fra Sogndal.

Det bekrefter eliteserieklubben i en pressemelding onsdag.

– Vi har lett etter en forsvarsspiller en god stund uten å ha funnet den rette for oss. Dette er en god match. Per Magnus er en ung og fremadstormende spiller som allerede har opparbeidet seg god erfaring på dette nivået, sier Mjøndalens sportssjef Kenneth Karlsen.

I 2016 var midtstopperen på lån fra Rosenborg til Viking. Han fikk tre eliteseriekamper for Stavanger-laget, og spilte også i treningskampen mot Arsenal.

Steiring fikk 20 eliteseriekamper for Sogndal i 2017. Etter nedrykket samme år har nordlendingen fortsatt å være en fast brikke for hvittrøyene.

– Han har fysikken til å hevde seg i Eliteserien og så er det opp til oss å få han inn i spillestilen vår. Dette er en fin løsning, og vi er veldig glad for at vi nå får styrket forsvaret vårt, uttaler Karlsen.

Det norske overgangsvinduet stengte mandag. Likevel gjør en nyinnført låneordning det mulig for unge spillere i Eliteserien, 1. divisjon og Toppserien å bli lånt ut innen 10. september til en klubb i en høyere divisjon enn utlånsklubbens eget andrelag.

Steiring har tidligere spilt for Fauske/Sprint og Rosenborg.

Han fikk til sammen fire cupkamper for Rosenborg i 2015 og 2016.