— Vi snakket med Uefa-delegaten før, under og etter kampen. Og så er det alltid sånn at det er formelle veier sånne ting skal tas, og det har vi gjort nå.

Det forteller organisasjonssjef i Rosenborg, Trond Alstad, til Adresseavisen.

Temperaturen var høy i Nikosia da Rosenborg forsøkte å ta seg til mesterligaplayoff på bekostning av kypriotiske Apoel tirsdag kveld, og det ikke bare i luften.

Hevder det kom drapstrusler

For da det virkelig tettet seg til mot tampen av kampen smalt det godt også mellom innbytterbenkene. Men det var først dagen derpå Rosenborgs trenerduo Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun fortalte mer inngående om sine opplevelser på sidelinjen.

— Når man får drapstrusler fra benken ved siden av, så er det liksom… det har vi ikke vært med på i Europa tidligere. De «visste hvor vi bodde», og skulle komme for å ta livet av oss, sa Ingebrigtsen til Viasat.

Hoftun utdypet overfor Adresseavisen:

— Det ble sagt: «We are going to find your hotel and come and kill you.»

- Hva tenker du om dette?

— Vi synes det er uakseptabel oppførsel fra laget deres. Det er ikke derfor vi ryker ut, men det gjør jo ting ekstra bittert. Det føles ikke spesielt godt å ryke ut for et slikt lag, svarte Hoftun, som henviste til klubbledelsen for svar på hvordan Rosenborg skulle håndtere saken videre.

— Dette er en Uefa-sak

Nå har RBK-toppene gjort sine vurderinger, og kom altså til at det skulle sendes en rapport med klubbens opplevelser.

Ikke fordi de har noen tro eller håp om at det vil føre til at Rosenborgs situasjon endrer seg, og at laget skal få en ny mulighet i mesterligakvaliken.

— Det har vi faktisk ikke brukt én kalori på. Vi forholder oss veldig realistisk til det, sier Alstad.

Samtidig ønsket Rosenborg å si fra om en sak klubben mener ikke er akseptabel.

— Så er det opp til Uefa hvordan de håndterer det videre. Dette er en Uefa-sak, ingenting annet, sier organisasjonssjefen.

— Det er viktig for oss å få frem at vi har gjennom helt vanlige organer og prosedyrer påpekt det vi mener foregikk, og så er vi ferdig med saken for vår del. Vi har fokus på det vi skal gjøre fremover, og det er kamp mot Lillestrøm, trening og ny kamp mot Sogndal. Vi kan ikke og skal ikke ha annet fokus enn de kampene vi skal spille fremover, sier han.

Apoels pressesjef Nektarios Petevinos fortalte til Adresseavisen onsdag at klubbens jurister skulle vurdere om og hvordan Apoel skulle reagere på påstandene fra Rosenborg. Kypriotene kommer imidlertid ikke til å respondere før de eventuelt får en henvendelse fra Uefa.