Riyad Mahrez og Jamie Vardy. Det har vært suksessoppskriften for Leicester hele sesongen, og mandag kveld slo superduoen til igjen.

Én scoring hver var nok til å senke et Chelsea i kjempetrøbbel og sende Leicester tilbake til toppen av tabellen.

Dermed fortsetter Leicesters eventyrlige sesong. Etter 16 serierunder, i tillegg til en svært sterk avslutning på forrige sesong, er det ingen som kan påstå at Leicester er en døgnflue i Premier league-toppen.

For Chelsea fortsetter nedturen. Mandagens nederlag kommer etter tapet for Bournemouth sist helg, og klubben ligger helt nede på 16.-plass på tabellen. Chelsea-manager José Mourinho er under et enormt press.

Etter kampen gikk Mourinho hardt ut mot egne spillere. Han mener spillerne ikke fulgte kampplanen på baklengsmålene.

— Leicester fortjente å vinne. De spilte med en enorm innstilling som gjorde det vanskelig for oss, men vi slapp inn to mål som er uakseptable. Jeg føler meg forrådt. Når du har noen spillere i avgjørende posisjoner som ikke er på normalt nivå, blir det vanskelig. Sist sesong fikk jeg spillerne på et høyere nivå enn det de egentlig var på, og denne sesongen er vi så dårlige, sier Mourinho til Sky Sports.

Leicester-manager Claudio Ranieri var storfornøyd etter seieren.

— Vårt samhold og vår direkte spillestil er vår styrke. Det er slik vi må fremstå for å slå et stort lag som Chelsea. Nå må vi holde beina på jorda, sier Ranieri, som fortsatt fokuserer på å nå målsettingen om å få 40 poeng og beholde plassen.

Vardy-festen fortsetter

Før kampen var det Leicester som måtte bære favorittstempelet. Akkurat dét ville vært utenkelig for noen måneder siden. Da suste Chelsea mot seriegull, mens Leicester kjempet for å unngå nedrykk fra Premier League.

Denne høsten har lagenes utvikling imidlertid tatt helt motsatt retning. På King Power Stadium mandag gikk Leicester ut i hundre fra start. Og etter en drøy halvtime fikk vi et nytt eksempel på det som er blitt en lykkelig kombinasjon for klubben.

foto
SCORET IGJEN: Jamie Vardy. Foto: NTB scanpix

Mahrez la et vakkert innlegg, og timingen på innløpet fra Vardy var perfekt. Chelsea-forsvaret hang ikke med på notene, og Leicester-spillerne kunne juble for 1-0. Det var Vardys mål nummer 15 i ligaen denne sesongen. Vardy troner øverst på toppscorerlisten og tangerte tidligere i høst Ruud van Nistelrooys Premier League-rekord med scoring i 11 strake kamper. Mahrez er Leicesters assist-konge og blir av mange trukket frem som Premier Leagues kanskje aller mest fremtredende spiller denne sesongen. Ballvirtuosen har også vist scoringsteft, og like etter pause økte han ledelsen. Han vendte lekent bort Cesar Azpilicueta og skrudde ballen elegant i mål.

— Vi gjorde en flott kamp og fortjente å vinne, sier Mahrez til Sky Sports etter kampen.

— Han gir forsvarsspillere mareritt, roser Leicester-kaptein Wes Morgan.

Leicester-manager Claudio Ranieri har hatt en rekke feider med Mourinho. Les mer om det her:

— Utrolig hvor mye de står ut

Da Aftenposten snakket med TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om Leicester-suksessen tidligere i høst, pekte han på Mahrez og Vardy som de to viktigste grunnene til oppturen.

— Jeg tror vi må ned på de to spillerne. De leverer på et nivå vi kan forvente fra de største klubbene i England. Den rekken de har hatt i høst kan sammenlignes med duoer som Özil og Giroud i Arsenal og Agüero og Silva i Manchester City. Det er utrolig hvor mye de to står ut, sa Alsaker.

Chelsea rakk imidlertid å sette inn en sluttspurt og kom til en rekke store sjanser. Kasper Schmeichel og et kampglødende Leicester-forsvar sto imidlertid i veien, helt til Löic Remy stanget inn reduseringen et kvarter før slutt.

Men ledelsen holdt inn for Leicester. Gjennom hele kampen lyste laget av den arbeidsinnsatsen og det engasjementet som har gjort dem til kjæledegger for fotballsupportere verden over.

Dermed tok de tilbake tabelltoppen Arsenal hadde lånt siden lørdag. For Chelsea begynner avstanden opp til toppen å bli fryktelig lang, mens stormen mot Mourinho er i ferd med å utvikle seg til å bli en orkan.