– Publikum kommer med så mye piss som de gjør i blant. Jeg prøver å la være, men i dag altså ... «fuck off». De må være litt tålmodig. Litt kommentarer må jeg tåle, men nå fikk jeg nok, sier han til Discovery+ etter seieren mot Strømsgodset.

Han tok også til Twitter for å adressere bråket.

Den driblekåte venstrevingen så ikke ut til å la bemerkningene påvirke ham særlig. Det var han som sendte Haugesund i føringen etter snaut halvtimen spilt – etter å ha spikret ballen opp i nettaket.

– Den er gjort ut ifra perfeksjon den finta der og så en bra avslutning, meldte han om egen scoring.

Så vendte han seg mot hjemmefansen og lot som han sydde igjen munnen.

Leder i Haugesunds supporterklubb Måkeberget, Arild Flesjå, synes ikke Velde fortjente meldingene fra tribunen.

– Det skal ikke være sånn. En som scorer mål og jobber oss inn i kampen skal ikke få den kritikken. De som sitter borte i «sponsorhjørnet» har lett for å slenge drit fordi de «betaler for underholdning». I dag stiller jeg meg bak Velde. Han fortjener kun skryt, sier han til VG.

Strømsgodset satte seg selv i enda mer trøbbel da Gustav Valsvik leverte et svakt tilbakespill til keeper Viljar Myhra. Ibrahima Wadji snappet opp ballen og satte den enkelt mellom stengene til 2–0.

– Jeg bidrar til at det blir 2–0, men det er en bra bortekamp. Vi tør å spille selv om det er på gress og vanskelige forhold, sier Strømsgodset-kaptein Gustav Vilsvik.

Fred Friday sørget for spenning igjen i kampen 20 minutter før slutt da han satte inn reduseringen via innsiden av låret til FKH-stopper Ulrik Fredriksen.

– Det er surt å ikke få med poeng, men vi klarer ikke skape nok sjanser. Haugesund er vasse på kontringer, men jeg synes vi gjør en god bortebaneprestasjon, forteller Strømsgodset-trener Håkon Wibe-Lund.

Men sluttspurten holdt ikke for Strømsgodset. Dermed sover Haugesund-spillerne hakket bedre enn de gjorde i helgen, da de ble slått ut av cupen av tredjedivisjonslaget Stord.

Fred Friday feirer reduseringsmålet med Herman Stengel. Foto: Jan Kåre Ness