Senere i uken er det planlagt et møte med managere og kapteiner, ifølge Sky Sports. Premier League-direktør Richard Masters har i et brev til klubbene oppfordret alle spillere om å vaksinere seg.

– Vi har fremhevet viktigheten av vaksinasjon, og det har aldri vært viktigere, sier han.

I oktober viste offisielle Premier League-tall at 81 prosent av spillerne hadde fått minst én vaksinedose, mens 68 prosent var fullvaksinert. På samme tidspunkt var 94 prosent av spillerne i Bundesliga fullvaksinert.

– Det er flere bekymringer og tilfeller den siste tiden. Jeg håper bare at Premier League tar hensyn til spillernes helse, sier Aston Villa-manager Steven Gerrard.

Villas hjemmekamp mot Burnley ble lørdag utsatt drøye to timer før avspark på grunn av positive tester, skader og sykdom i Villa-troppen.

– Ligaen forstår at beslutningen om å utsette kampen på så kort varsel vil frustrere og skuffe supportere, melder Premier League.

Aston Villa uttaler at klubben handlet så rakst som mulig, men beklager ulempene påført Burnley og klubbens supportere.

Foreløpig er bare Leeds – Arsenal gjennomført denne PL-runden, mens det etter planen er tre nye kamper søndag. Seks kamper er utsatt.

Man frykter at flere kamper kan ryke søndag.

INGEN KAMP: Fotballsupportere forlater Villa Park etter beskjeden om at kampen mellom Aston Villa og Burnley er utsatt. Foto: David Davies / Pa Photos

Tirsdag varslet Premier League om 42 positive coronaprøver i løpet av én uke – det høyeste tallet man har presentert siden man begynte med ukentlige tall i fjor.

Brighton-manager Graham Potter har sagt at det vil være vanskelig å fortsette under den nåværende trenden. Brentford-sjef Thomas Frank ønsket å utsette alle kamper frem til «Boxing Day» – 26. desember.

Liverpool-manager Jürgen Klopp vil ikke stoppe ligaen.

– Hvis viruset vil forsvinne, så er jeg den første som stopper og går hjem og venter til det er borte. Men det er nok ikke tilfelle. Så hva er fordelen med å stoppe? Jeg håper både vi og Tottenham kan spille på søndag, sier Klopp.

Han sier at så godt som alle, kanskje hundre prosent, i klubben er vaksinert.

– Jeg har ingen problem med å fortelle at jeg fikk booster-stikket så raskt jeg kunne, og det vil være tilfelle for mange, om ikke alle, i våre rekker de kommende dagene og ukene, sier Klopp.

PS! I English Football League, altså nivå to, tre og fire, sier 25 prosent av spillerne at de ikke har tenkt å få vaksine, ifølge BBC. 19 kamper i disse tre divisjonene ble utsatt lørdag.