Jesper Löfgren fikk bare spille tre kamper for Branns A-lag. Jesper Löfgren fikk bare spille tre kamper for Branns A-lag. Foto: Paul S. Amundsen

Brann sikret seg viktig klausul: Svarer på kritikk av Löfgren-salg

Brann har rett på 15 prosent av en fremtidig overgangssum dersom Jesper Löfgren slår til og blir solgt fra Djurgården.

Flere har satt spørsmålstegn ved handelen Brann gjorde i påsken, da midtstopper Jesper Löfgren ble solgt til den svenske storklubben Djurgården.

– Her er det blitt gjort mange feil, sa Erik Huseklepp om saken i forrige Ballspark-podkast.

Löfgren var utlånt fra Brann til Mjällby i fjor. Der spilte midtstopperen fast for laget som endte på femteplass i Allsvenskan.

Likevel var han ikke viktig å beholde for ledelsen på Kniksens plass, til tross for at Brann nå bare har to midtstoppere igjen i Vegard Forren og Ole Martin Kolskogen.

– Jeg forstår at folk stiller spørsmål ved dette. Vi ser også at vi har få midtstoppere, men jeg minner om at overgangsvinduet åpner igjen, og at det er mulig å hente spillere før seriestart, sier Vibeke Johannesen, daglig leder i Brann.

– Det er helt lov for supportere, mediene og kommentatorer å dømme underveis, men vi får telle opp når overgangsvinduet er lukket. Jesper har aldri egentlig fått spille i Brann, sier Vibeke Johannesen. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

15 prosent videresalg

Overgangsvinduet hun sikter til er åpent 17. – 30. april. I den perioden kan norske klubber styrke laget.

Etter salget av Löfgren er det kommet rundt 100 innlegg på BTs Ballspark-gruppe på Facebook, der flere tusen Brann-interesserte er med.

– Det å tjene en OK sum penger på en spiller som kom til oss uten overgangssum og har vært utlånt stort sett hele tiden, er en god deal. Det kunne vært bedre, men det er et plussprosjekt, sier Johannesen.

Eurosports svenske fotballekspert Joacim Jonsson reagerer på salget.

– Djurgården er en klasse bedre enn Brann, og Brann har midtstoppertrøbbel. Da begriper jeg ikke at de ikke gir Löfgren en sjanse, sier Jonsson.

Etter det BT kjenner til kan Brann få inn om lag totalt 1,5 millioner kroner på salget av Löfgren, dersom han får spille. Dette er noe høyere enn summen som tidligere har vært rapportert.

– Med tanke på hvordan Brann rangerer spilleren så får de være fornøyde. De har ikke markedsført ham, snarere tvert imot, sier Jonsson.

I tillegg har Brann sikret seg en viktig klausul: Hvis Löfgren selges videre fra Djurgården, har Brann krav på 15 prosent av overskuddet.

– Det ligger en oppside i at om han gjør det bra i Djurgården, så drypper det på oss siden vi har videresalgsprosent, sier Johannesen.

Derfor ble Löfgren solgt

Flere faktorer bidro til salget av Löfgren. En er at den sportslige ledelsen på Stadion ikke vurderer ham som en spiller som styrker Brann. En annen er at han selv skal ha ønsket å reise hjem til Sverige.

En tredje er at Brann har en annen ung stopper i Ole Martin Kolskogen (20) som klubben ønsker å satse på. I stedet for Löfgren ønsker trener Kåre Ingebrigtsen et mer rutinert stopperalternativ.

– I Sverige har Löfgren er OK standing. Men det er jo klart at Kåre Ingebrigtsen ikke liker ham som spiller, mener Jonsson.

Brann jobber nå med å hente inn en stopper som erstatning for Löfgren. Å gå begynne serien med bare to stoppere – i tillegg til at klubben har Kristoffer Barmen som et alternativ – er ikke den foretrukne løsningen.

– Helst skal vi ha inn en annen stopper, men går det ikke så går det ikke. Det viktigste er at vi finner en god, langsiktig løsning, sier Ingebrigtsen som ikke ønsker å gå i detalj om hvorfor han ville selge Löfgren.

– Vi har en spiller som sitter i Sverige, vi kan ikke ha flere, sier Brann-trener Kåre Ingebrigtsen. Foto: Ørjan Deisz

Kan investere

Brann-treneren forteller at han først og fremst ønsker en annen type en raske Kolskogen og offensivt sterke Forren.

– Da har vi litt å spille på med Ole, Vegard og en ny, sier Ingebrigtsen.

– Hva vil det si?

– Det viktigste er at han er en god forsvarsspiller.

– Og god offensivt?

– Jo da, men skal du ha begge deler, så kommer han ikke til Norge. Akkurat nå er det viktigere å ha en som er god defensivt enn en som er veldig god fremover i banen, sier Ingebrigtsen.

Brann-sjef Johannesen sier klubben ikke har et stort handlingsrom til å gjøre investeringer, og peker på at det er ekstra krevende med utenlandske spillere på grunn av korona.

– Men vi har muligheter innenfor rammene våre. Vi kan få inn spillere, sier hun.