– Dette påvirker alle. Omar og jeg har vært venner i ti år og det er tøft å se ham slik, men vi håper og tror at han kommer tilbake sterkere, sier Martin Linnes til BeIn Sports etter Galatasarays kamp mot Antalyaspor, som endte 0–0.

Landslagsspilleren ble nyttårsaften rammet av en dramatisk ulykke, da fyrverkeriet eksploderte i hånden hans og han måtte rett til sykehus.

– Vi må bare gi ham tid og be for ham. Forhåpentligvis kommer han tilbake, og frem til det må bare spille for ham og få så mange poeng som mulig, fortsetter han.

– Det gjorde veldig vondt å se broren vår slik, sier kaptein Arda Turan.

Før Galatasarays kamp mot Antalyaspor bler han hedret av lagkameratene med denne trøyen:

GET WELL SOON! Dette er trøyene Galatasaray-spillerne varmet opp til kampen mot Antalyaspor med. Foto: Skjermdump BeIn Sport

Tidligere lørdag ettermiddag oppdaterte legene om situasjonen rundt landslagsbacken.

– Alt har gått veldig bra så langt, men synet er definitivt påvirket av denne hendelsen. Høyreøyet er litt verre enn det venstre, sier doktor Vedat Kaya på en pressekonferanse om tilstanden til Omar Elabdellaoui, ifølge Hurriyet.

Han ble behandlet på sykehus frem til klokken 04.00 1. januar. Kaya forklarer at de vurderer å gjøre enda et inngrep, men det avhenger av hvordan situasjonen utvikler seg.

– Vi prioriterer spillerens helse, og tenker ikke på når han skal tilbake i spill, sier Kaya, og takker begge sykehusene Elabdellaoui har vært på for innsatsen med skaden hans.

Klubblege Yener Ince ble spurt om spilleren hadde andre problemer enn øyet.

– Han har en annengrads forbrenning i ansiktet, men plastiske kirurger sier at de kan behandle det med et tilfredsstillende resultater, sier han ifølge trtspor.

Abdurrahim Albayrak, som er visepresident i Galatasaray, sier at landets helseminister Fahrettin Koca har engasjert seg i saken og ringt legene for å takke dem for innsatsen, og gi den oppfølging de har behov for.

– Vi gikk alle inn i det nye året med Elabdellaoui på sykehus. Jeg vil sende en takk til alle, sier Albayrak.

Klubben har hele tiden vært bastante på at ingen spillere skal uttale seg om situasjonen rundt backen, og at det er Galatasaray selv som skal håndtere informasjonsflyten.