For i det 54. minutt tok midtbanesjef Joe Bell ansvar. Han plukket opp en feilpasning fra Carl Andersson på 25 meters hold, avanserte forbi tre-fire RBK-spillere og nådde 16-meteren. Da skrudde han like godt ballen inn helt oppe i krysset.

– Jeg visste ikke at venstrefoten min var i stand til det der ... Men det er alltid deilig å sette den i krysset, sier 22-åringen fra New Zealand fornøyd til VG etter kampen.

– Vi har dessverre en tendens til å havne under i kamper, men så kommer vi tilbake glimrende igjen. Tre poeng mot Rosenborg må være bra, sier Bell.

LEDIG I KRYSSET: Joe Bells avslutning suser helt opp i hjørnet, og Viking-supporterne bak mål er i ferd med å innse hva som skjer. Foto: Bjørn S. Delebekk

– Elsker Viking

Midtbanedirigenten viste nok en gang hvorfor det spekuleres i om han fortsatt er Viking-spiller når overgangsvinduet er stengt om to dager.

– Det viktigste er å gjøre det rette valget, og jeg ser absolutt en fremtid her. Jeg elsker denne klubben, men kan ikke utelukke at det skjer noe i løpet av de to neste dagene, sier Bell om spekulasjonene.

Han har kontrakt med Viking ut neste sesong. De klubbene som følger ham tett ble i alle fall ikke skremt av det de så søndag kveld. Bell var meget fremtredende på et energisk og hardt kjempende hjemmelag.

BELL-SHOW: Zlatko Tripic kommer stormende til for å gratulere Joe Bell med den herlige 1–1-scoringen. Foto: Bjørn S. Delebekk

Etter utligningen fortsatte Viking å kjøre på, og etter at Harald Nilsen Tangen misset på en kjempesjanse fikk de corner. Bell tok den, og Rosenborg halvklarerte. På 18 meter sto kaptein Zlatko Tripic, han dempet ballen og dunket til.

Skuddet gikk via ryggen til Erlend Dahl Reitan og opp i hjørnet til høyre for André Hansen i RBK-målet.

– Hadde det gått utenfor?

– Jeg tror det hadde gått på mål. Jeg får et godt treff og det er mange inne i boksen, så det er vanskelig for Hansen å se den, sier Tripic til VG om scoringen som muligens blir stående som et selvmål.

– Jeg tror skuddet var på vei en liten halvmeter utenfor. Jeg får noen fingre på den, men det var ikke nok, sier Hansen til VG.

Selvmål eller ei. Åge Hareide fortvilte på sidelinjen, for før Vikings snuoperasjon hadde Rosenborg virkelig snusen på 1.-plassen ettersom både Bodø/Glimt og Molde var i trøbbel. Glimt slo tilbake og vant mot Tromsø, mens Molde gikk på en smell.

SEIEREN GLAPP: Åge Hareide og Rosenborg så tre poeng - og ballen - glapp mot et godt Viking-lag. Foto: Bjørn Steinar Delebekk

Men etter at alt snudde tok Viking sin tredje strake hjemmeseier, og ligger nå på like mange poeng som Rosenborg. Begge lag har seks poeng opp til serieleder Bodø/Glimt.

– Vi blir kjempet ut av stilen. Viking har større duellkraft og entusiasme i dag, sier RBK-trener Åge Hareide til Discovery etter kampen.

Tøffe dueller

Dommer Mohammad Usman Aslam hadde en vrien oppgave, og det var en rekke situasjoner som vært slått hardere ned på. Tripic var helt på grensen til rødt kort, og Bell kunne ha fått sitt andre gule på slutten. Samtidig burde Per Ciljan Skjelbred fått gult kort for en takling på Tripic.

– Det dømmes litt i «hytt og pine», men det går ikke ut over noen av lagene, tror jeg, oppsummerer Hareide som var mer skuffet enn forbannet over at det ble null poeng.

– Det er flere lag i toppen der, og veldig jevnt. Jeg vet ikke om det er noe kvalitetstegn for ligaen, men det er i alle fall spennende. Vi taper fortjent i dag, og jeg synes det blir for slapt det vi leverer her. Særlig i 2. omgang, sier Hareide til VG.

– Det er jævlig dårlig. Vi hjelper ikke hverandre. Vi er for langt unna hverandre når vi skal spille opp. Ikke bra i dag, sier Dahl Reitan til Discovery.

HELT SJEF: Joe Bell har nettopp skrudd utligningen helt oppe i krysset. Zlatko Tripic er på plass for å gratulere. Foto: Bjørn Steinar Delebekk

Viking var best totalt sett, også før pause der det var få sjanser. Men Rosenborg tok ledelsen tre minutter på overtid. Henrik Heggheim brukte kroppen i en duell med Skarsem på RBKs venstrekant. For mye, mente dommeren, og dømte frispark – til store protester fra vertene og Viking-fansen.

Frisparket ble løftet inn i feltet. Kevin Kabran forsøkte å klarere, men sendte ballen til Skarsem utenfor 16-meteren. Så satte Skarsem fart, snek seg forbi en passiv Mai Traore, og banket ballen opp i hjørnet fra skrått hold.

Det var Rosenborgs eneste scoring. Nærmest 2–2 kom de da Dahl Reitan avsluttet utenfor fem minutter på overtid.

– Viking vant fortjent. Vi har vist mye bra i serien i det siste, men dette var et steg tilbake. Det er mange tette kamper, så vi skal ikke deppe for mye over dette, sier keeper Hansen til VG.

– Vi har en herlig guts i det laget her, og det skal bli en veldig fin høst. Jeg gleder meg til fortsettelsen her. Nå håper og tror jeg at Joe (Bell) også blir med videre. Vi skal virkelig slå fra oss fremover, sier Tripic fornøyd til VG.