Søndag måtte Inter vinne mot Sampdoria og Milan tape mot Sassuolo for at Inter forsvare ligatittelen fra i fjor.

Men i sommervarmen i motebyen søndag kveld, er det den røde og svarte delen av Milano som flokker seg rundt byens berømte domkirke og feirer det de kan for Serie A-tittel. Milan tangerer byrivalen Inters 19 ligatitler.

Milan vant enkelt 3-0 borte mot Sassoulo med klar overvekt på tribunen. Inters 3–0-seier over Sampdoria med Morten Thorsby (spilte 60 min.) og Kristoffer Askildsen (spilte 17 min.) var til minimal nytte.

– At Milan ledet 3-0 påvirket selvfølgelig kampen og vi fikk det med oss, men Inter taklet det bra og scoret jo tre mål på ti minutter. Vi skrudde dessverre av en stund, sier Thorsby til VG.

Det er Milans første siden ligagull 2011, også den gang med Zlatan Ibrahimovic i troppen. Trener Stefano Pioli har vekket den lenge sovende giganten med en imponerende snuoperasjon siden han tok over i 2019. Med stor hjelp av Ibrahimovics comeback som har vært en nøkkel med sin rutine og mentalitet i kombinasjon med Milans mange unge, blomstrende spillere som Theo Hernandez, Sandro Tonalo, Rafael Leao, Mike Maignan og Fikayo Tomari blant annet.

På vei ut til pokal-hevingen kom Ibrahimovic ut med en sigar. Det store spørsmålet er om 40-åringen nå legger opp.

– Vi får se. Det er fortsatt mye tid igjen. Jeg skal ikke gå inn i detaljene nå. Detaljene kommer ut snart, da kan jeg prate om det. Nå skal vi nyte tittelen, sier Ibrahimovic til TV4.

I et annet intervju med DAZN sier svensken at han har hatt det mye vondt denne sesongen.

– Først må jeg gjøre noe for å bli bra. Hvis jeg blir bra, vil det ikke være min siste kamp. Hvis jeg må opereres? Vi får se, gjentar Ibrahimovic.

Ibrahimovic var viktig for Milan før jul, men i 2022 har ikke kroppen tillatt ham å spille mye (kun en kamp fra start). Dermed har Oliver Giroud fått desto mer tillit på topp. Franskmannen har kanskje ikke scoret så mange som Milan-fansen krever, men han har uansett sørget for noen enormt viktige scoringer: Som da han ble matchvinner i toppkampene mot Inter og Napoli tidligere i år.

Og på finaledagen, da spenningen var som størst søndag kveld, trådde Giroud igjen frem. Med mål i 17. og 34. minutt, begge servert på sølvfat av den livsfarlige kantspilleren Rafael Leao, kunne Ibrahimovic puste rolig på benken. Svensken applauderte også fornøyd da Franck Kessie økte til 3-0 før pause. Ibrahimovic kom inn for Giroud det siste kvarteret og rakk å få et mål annullert.

For hver gang Milan scoret gikk det et stille sukk hos Inter-fansen på fullsatte San Siro (som Milan og Inter deler), før «interistaene» sang raskt videre og latet som ingenting. Men man merket likevel i luften at håpet var ute og fansen fikk ikke den mektige stadion til å gynge på samme måte som rundt avspark.

Det løsnet for Inter i andreomgang da Ivan Perisic og Joaquin Correa (2) sørget for 3–0 på få minutter, men Inter mistet trofeet da de tapte mot Bologna 27. april. I mellomtiden har de vunnet cupfinalen mot Juventus.

– Jeg synes egentlig Inter er et hakk vanskeligere å møte, men Milan har også et kjempebra lag, sier Kristoffer Askildsen til VG.

RANT INN: Inter pøste inn mål etter pause mot Sampdoria. Her Lautaro Martinez, Nicolo Barella, Ivan Perisic og Jouaqin Correa. Likevel ble det ingen jubelkveld for Inter. Foto: MIGUEL MEDINA / AFP