OPTIMIST: Leder i TIL Holding, Per Aronsen, er her utenfor spillerhotellet i Spania. I bakgrunnen er leder i TIL, Stig Bjørklund, Erik Ringberg fra sportslig utvalg og prøvespiller Oliver Kjærgaard. OPTIMIST: Leder i TIL Holding, Per Aronsen, er her utenfor spillerhotellet i Spania. I bakgrunnen er leder i TIL, Stig Bjørklund, Erik Ringberg fra sportslig utvalg og prøvespiller Oliver Kjærgaard. Foto: Øyvind Sivertsen

TIL-sjefen intensiverer pengejakten: – Jeg er optimistisk

Per Aronsen styrer pengesekken i TIL. Han tror klubben kan få inn spillerforsterkninger foran sesongstart.

SOTOGRANDE, SPANIA: – Jeg er på den optimistiske banehalvdelen, for å si det slik. Vi må prøve å imøtekomme en del av de ønskene som trenerstaben og det sportslige apparatet har, sier styreleder i TIL Holding, Per Aronsen til iTromsø.

iTromsø møter han i lobbyen på TILs spillerhotell i Sotogrande. Aronsen kom til Spania sammen med TIL-direktør Stig-Arne Engen og TIL-styreleder Stig Bjørklund tirsdag kveld.

Her vil det være møter for å se på hva slags rammer sportssjef Svein-Morten Johansen og trener Simo Valakari skal få med tanke på spillerforsterkninger. Treneren ønsker å få inn en midtstopper og en midtbanespiller.

– Vi jobber med å få gode venner og samarbeidspartnere til å bidra til å forsterke laget – slik vi har gjort tidligere, sier Aronsen til iTromsø.

Tre salg

TIL har fortsatt en meget utfordrende økonomisk hverdag. Underskuddet for 2017 er på flere millioner kroner.

Selv med salgene av Ulrik Yttergård Jenssen, Mikael Norø Ingebrigtsen og Thomas Lehne Olsen har Tromsø IL pr. i dag lite penger å bruke på nye spillere.

– Vi er fortsatt i en situasjon der kostnadene er større enn inntektene, selv etter salgene som er gjort. Utfordringen for oss er å se på hva vi kan klare å få til, understreker Aronsen.

– Er du optimistisk med tanke på å få det til?

– Jeg liker å være optimistisk. Det synes jeg vi må være. Jeg skjønner veldig godt utgangspunktet som den sportslige ledelsen har og ønsket treneren har om å forsterke laget, sier Aronsen.

GOD STEMNING: Her er Per Aronsen og TIL-keeper Gudmund Kongshavn. Foto: Øyvind Sivertsen

iTromsøs sportsredaktør Rune Robertsen skriver i en kommentar i dag at det pågår en maktkamp i TIL mellom styret på den ene siden og den sportslige ledelsen på den andre siden.

– Hvis du snur opp ned på lommeboka, så er den tom. Men det er ikke slik at det er en maktkamp. Vi snakker i aller høyeste grad sammen og forstår hverandre godt. Treneren vil ha et best mulig lag til enhver tid. Vår rolle på den andre siden er enten å bidra til å få det til eller se hvordan vi kan løse utfordringene vi har. En slik dynamikk skal det være i en fotballklubb, sier Aronsen.

Får Mohn-hjelp?

Trond Mohn har støttet TIL utallige ganger og totalt med over 100 millioner kroner.

– Vi har et godt samarbeid med Trond. Han har bidratt og bidrar jo fortsatt til TIL. Han er også en av de vi har dialog med og vil ha dialog med fremover, sier Aronsen.

Selv har også Aronsen tidligere bekreftet at han vurderer å bidra med penger.

– Jeg er også en mulig bidragsyter. Jeg må bare finne en forhandlingsposisjon, humrer Aronsen – vel vitende at han i så fall sitter på begge sider av bordet.

– Sånn er det jo. Alle de som ønsker TIL vel og vil at klubben skal stå best mulig rustet ser på hva slags muligheter vi har for å få dette til, fortsetter TIL-sjefen.

Fyller 100 år

TIL fyller 100 år i 2020 og har tidligere uttrykt at man vil satse mot jubileumsåret. Det står fortsatt ved lag.

– Vi har en ambisjon om det og håper å få et engasjement rundt TIL mot jubileumsåret og at vi får aktører rundt oss til å bidra, slik at vi klarer å få det løftet vi ønsker de neste årene, sier Aronsen.