Viking – Rosenborg 0-2 (0-0)

Viking Stadion: Det måtte72 kjedelige minutter til i Stavanger før bortesvingen kunne juble. Christian Gytkjær med sitt fjerde mål på to kamper ble et faktum etter at dansken på vakkert vis satte ballen i mål bak Iven Austbø. Også noterte Elba Rashani seg for en målgivende etter at han kom inn for en skadet de Lanlay.

Med drøye ti minutter igjen, dukket han opp igjen. Helland slo ut til Jonas Svensson. Kjøttpucken la hardt og lavt inn til dansken som enkelt styrte ballen i mål.

Lite temperatur

En rolig åpning på Viking Stadion. Rosenborg hadde ballen mest og fikk en mulighet med Pål André Helland rett etter avspark, uten uttelling. Det var i alle fall ingen fartsfylt første ti. Alex Gersbach fikk gult kort tidlig etter å ha stoppet en kontring.

Det var heller ingen varm velkomst for Yann-Erik de Lanlay. Den tidligere Viking-spilleren ble pepet på hver gang han var nær ballen. Uheldigvis for venstrevingen måtte han forlate banen allerede etter kvarteret på grunn av en kneskade.

Dobbeltsjanse

Etter 25 minutter fikk Christian Gytkjær og Jonas Svensson én sjanse hver. Først skjøt dansken fra ti-elleve meter, men blokkert. Returen gikk ut til Svensson som prøvde seg fra 18 meter – også den blokkert. Ved halvtimen prøvde Gytkjær å bruke hodet. Det forsøket gikk på utsiden av stolpen.

Dett var dett av den første omgangen. RBK klart best, men greide ikke å få uttelling. Viking hadde noen brukbare muligheter, men brukte for lang tid med ballen slik at trønderne fikk etablert seg.

RBK raskt ute

Rett etter hvilen så RBK ut til å sette inn et ekstra gir. Helland fikk en god mulighet to minutter inn i andreomgangen. Ballen kom litt tett på vingen og avslutningen gikk deretter.

Innen timen var spilt skjedde det ikke så altfor mye etter pausen. Rosenborg presset, men fikk lite spillerom fra siddisene. Det så ut til at hjemmelaget var fornøyde med 0-0 og lå bakpå for å kontre.

Så, en kjemperedning av Adam Larsen. Claes Kronberg slengte nærmest ut en fot og ballen fikk en voldsom dupp. Bortelagets sisteskanse gjorde en god innsats der.

Plutselig dukket Gytkjær opp i feltet med et drøyt kvarter igjen og sendte bortesvingen til himmels.

Litt senere, rett før han ble byttet ut, satte han inn kveldens andre og fortsatte scoringsformen han så fint begynte med mot Lillestrøm.

Det ble med Gytkjærs to scoringer. Nå er det det ni poeng ned til Odd på andreplassen. Gytkjær leder toppscorertittelen og RBK slapp ikke inn mål for første gang siden 6-0 hjemme mot Haugesund.