RANHEIM — JERV 1-4

RANHEIM ARENA: 30 minutter var spilt – så dukket lysluggen Alexander Lind opp i feltet og headet vakkert inn 1-0 til gjestene. Bortelaget avanserte på høyresiden og innlegget inn til Lind var bortimot perfekt.

Like etterpå fikk bortelaget en corner. En perfekt innsvinger så ut til å gå rett i mål fra Tonny Brochmann. Jerv ledet altså 2-0 etter 35 minutter.

Og i det 79. minuttet ble spikeren satt i den berømte kisten. Midtstopper Ogungbaro dro seg forbi tre ledd og slo en lekker pasning i rom til Eirik Haugstad som satte ballen forbi Even Barli.

SKUFFELSE: Trener Svein Maalen (til høyre) og Ranheim-spillerne fortviler etter et stygt hjemmetap. Foto: Marius Dahl

Så gikk luften totalt ut av ballongen. Bortelaget fikk en corner på tampen og Ogungbaro sikret seg så å si banens beste da han satte inn 0-4. Scoring og målgivende for midtstopperen.Helt på slutten fikk Ranheim pyntet litt på statistikken da Georg Flatgård sendte av gårde et lavt skudd helt nede i stolperoten. Det var dog for sent for Ranheim som var tamme stort sett hele oppgjøret.

Bortelaget best i starten

Det var Jerv som åpnet kampen best i fjæresteinene på Ranheim. Bortelaget styrte banespillet de første tjue minuttene. Ranheim hadde lite å komme med offensivt og lå bakpå store deler av starten. Bortelaget fikk to scoringer annullert for offside før det var spilt en halvtime. Karl Morten Eek slet mot Alexander Lind, men heldigvis for hjemmelaget ble scoringen annullert.

Videre kom Ranheim på noen visitter. Robert Stene forsøkte seg på frispark fra perfekt Stene-hold. Forsøket var nokså svakt. Like etterpå hadde hjemmelaget alle tiders mulighet til å ta ledelsen. Torgil Gjertsen avanserte og burde spilt til Stene, men brukte for lang tid.

Jerv nærmest overkjørte Ranheim før hvilen og gikk fortjent til pause med en 2-0-ledelse.

Tamt hjemmelag

Det virket til at Ranheim hadde lite å stille opp med – også etter hvilen. Både Torgil Gjertsen og Mads Reginiussen brukte for lang tid med ballen og gjorde det enkelt for bortelaget å organisere seg.

Robert Stene med en mulighet for Ranheim mot Jerv. Foto: Marius Dahl

Robert Stene forsøkte seg nøyaktig på timen. Forsøket var tamt og svakt og enkelt for Øyvind Knutsen.Stene skulle etter hvert få muligheten sin. Etter 70 minutter slo Magnus Blakstad et innlegg med svært god kvalitet. Det eneste Stene trengte å gjøre, var å bli truffet av ballen, så hadde den gått i mål. Det gjorde den ikke. Headingen skled av hodet til superspissen og utenfor.

Ranheim tapte altså slaget på eget gress, mens Arne Sandstø og hans Jerv kunne reise tilbake til Grimstad med et stort smil om munnen og tre viktige poeng i toppen.