Odd-leder Einar Håndlykken sa i går at klubben kom til å legge inn en protest etter søndagens kamp mot Molde. Årsaken er at dommer Ken Henry Johnsen ikke blåste av spillet da Moldes Björn Bergmann Sigurdarson og Odds Steffen Hagen kolliderte i en hodeduell og ble liggende nede.

Dommer Ken Henry Johnsen så situasjonen, men valgte ikke å blåse av. Bare sekunder senere scoret 16 år gamle Tobias Svendsen Moldes tredje mål, og sendte klubben opp i ledelsen på overtid.

LES OGSÅ:

LES OGSÅ:

— Burde vært stoppet

Dommersjef i Norges fotballforbund, Terje Hauge, viser til spillereglene i en uttalelse på fotball.no.

— Ifølge Spilleregel 5 er det slik at dommeren skal stanse kampen dersom en spiller blir alvorlig skadet. Dommeren må bruke skjønn og vurdere alvorsgraden av skaden. Beklageligvis så oppfattet ikke dommeren denne situasjonen så alvorlig.

— Når man i etterkant ser bilder av den aktuelle situasjonen, skulle kampen vært stoppet. NFF vil igjen understreke overfor våre dommere hvor viktig det er at spillerne får rask hjelp ved eventuelle alvorlige skader, skriver han i pressemeldingen.

LES OGSÅ:

DOMMERSJEF: Tidligere toppdommer Terje Hauge er nå dommersjef i Norges fotballforbund. Foto: NTB scanpix

Mener dommeren gjorde feil

Tidligere toppdommer og dommerekspert for TV 2, Per Ivar Staberg, mener Ken Henry Olsen gjorde feil da han ikke blåste av.

— Det er ganske opplagt. En av oppgavene til dommerne er å beskytte spillerne, og når det kommer to hodeskader, så er anbefalingen og retningslinjene at dommerne skal blåse av med en gang. Dommerne har ingen som helst mulighet til å vurdere hvor alvorlig skaden er, så den klare anbefalingen er å blåse av. Det er alle enig i, kanskje også 16-åringen som scoret målet rett i etterkant, sier Staberg til Adresseavisen.

LES OGSÅ:

Men han har ingen tro på at klagen til Odd vil føre til at kampen må spilles på nytt.

— Nei, det tror jeg ikke. Ken Henry Johnsen brukte skjønn da han vurderte om han skulle stoppe eller ikke. Det er ikke noe regelbrudd, selv om det står i spillereglene at det er dommerens ansvar til å blåse av ved alvorlig hodeskader. Det kan kanskje klage på at det var hjelpepersonell som var inne på banen, men det i seg selv er ikke nok til å få omkamp. Jeg tror det er fånyttes å tenke at protesten vil gå gjennom, sier Staberg.

Kan ikke kommentere

Dommer Ken Henry Johnsen vil ikke kommentere hendelsen.

— Siden Odd har lagt inn protest kan jeg ikke kommentere hvordan jeg vurderte situasjonen på banen siden jeg må sende slik redegjørelse til doms - og sanksjonsutvalget i NFF, skriver han i en e-post til Adresseavisen.

Direktør i Odd Fotballklubb, Einar Håndlykken, har ikke svart på Adresseavisens henvendelser mandag.