22-åringen hadde fra før kun spilt én A-kamp for Norge – med «nødlandslaget» i høst. Da Ståle Solbakken ga ham muligheten mot Gibraltar, leverte Genk-spilleren scoring og en solid innsats.

– Som spiller blir du ofte vurdert på mål. Kristian er en type spiller som skal ha det på repertoaret, så det var bra han fikk det, sier Erik Thorstvedt til VG.

Sønnen ble kåret til banens beste på VG-børsen.

– Det er jo stas. Han er veldig flink til å vurdere sin egen innsats, og kan være veldig tøff med seg selv, svarer far Thorstvedt.

Den tidligere landslagskeeperen jobber normalt som TV 2-ekspert, men har trukket til side fra ekspertrollen i forbindelse med Norges kamper nå som sønnen er med på laget.

Han ble overrasket da Kristian var i Ståle Solbakkens første ellever som landslagssjef.

– Ståle er en klok fotballfyr, så det kan være en helt ny oppstilling og formasjon til neste kamp (Tyrkia lørdag), men uansett må Kristian være fornøyd med å komme bra i gang. Det var et smått sjokkerende uttak. Jeg så ikke den komme, sier Norges tidligere keeper.

– Hva legger du i «smått sjokkerende uttak»? At Kristian startet?

– Ja, altså, jeg trodde ikke at han skulle være på benken engang, men på tribunen. Det er en stor tropp, og mange som ikke fikk være med på benken, svarer mannen med 97 landskamper.

Også hovedpersonen ble tatt på sengen.

– Det var stort. Jeg fikk litt sjokk da jeg fikk vite hvem som skulle starte. Jeg følte jeg løste det greit, sier Kristian Thorstvedt til VG.

Solbakken spilte på landslaget med far Thorstvedt. Nå har landslagssjefen også fått ett godt inntrykk av sønn Thorstvedt.

– Han har bra mentalitet og fysikk, og et bra skudd. Han gjennomførte rollen bra, særlig i første omgang i takt med at laget var gode, sier Solbakken til VG.

– Klart godkjent, var Solbakkens dom.

Sjefens søvn ble avgjørende for at Thorstvedt fikk starte kampen.

– Han ble satt inn på laget da jeg fikk sove en ekstra natt. Jeg hadde en følelse av at det ville bli plass til Kristian. Det løste han veldig bra, fortsetter Solbakken.