WIEN (adressa.no): Når RBK i kveld løper ut på Ernst-Happel stadion, er det anført av en kaptein som er «nygift» med Rosenborg.

Det siste Mike Jensen gjorde før avreise Wien, var å sette signaturen sin på en rekordlang kontrakt med RBK.

Nå hylles han av lagkompisene for å sende et viktig signal både innad i klubben og til omgivelsene.

— Det er helt strålende. Det sier litt om hvor bra det er i Rosenborg nå - hvor fornøyde folk er, og hvor stor tro folk har på prosjektet, sier Pål André Helland.

— Det er et sterkt signal om at RBK er på vei en plass, om at vi har noen fine år foran oss. Når gode og viktige spillere, som kunne fått muligheten andre plasser, velger å signere lange kontrakter med RBK er det et sterkt signal. Det er veldig viktig for hele klubben og byen og for satsingen de neste årene, sier Tore Reginiussen.

— Jeg er glad for at det kom i havn, for Mike er viktig for meg også. Jeg er veldig avhengig av å ha han foran meg for å spille bra, sier Jonas Svensson.

Trønderen Mike

Jensen selv forteller om mange gratulasjoner etter at nyheten om den nye kontrakten ble kjent.

— Jeg har selvsagt fått mange gratulasjoner. Både fra gutta på laget, og fra familie og venner hjemme i Danmark. De hjemme vet godt at jeg er glad for å være i Trondheim, og at jeg har det godt, sier han.

Følg Adressasporten på Snapchat:

Pek snapchat-kameraet mot spøkelset for å legge til adressasporten på snapchat.

Helland og Svensson mener Rosenborgs danske kaptein nå er på full fart til å bli en ekte trønder, noe de liker svært godt.

— Jeg blir som trønder varm om hjertet over at vi har klart å få Mike til å bli trøndersk. Det er ikke bare bare å komme fra Danmark og suge til seg karsk, tresko og mokassiner – men det har han klart. Det er utrolig bra, sier Helland.

Blir han her i fem år, er det nesten så jeg kan kalle ham en trønder. Det er noe han skal være stolt over – å tre inn i trønderrekka, sier Svensson.

— Det vil gjøre meg stolt å kunne kalle meg trønder. Det er bestemt ikke noe skjellsord, det er kun positivt, svarer Mike Jensen.

Ønsket seg fiskestang

Med en kontraktslengde på fem og et halvt år, er det nærliggende å spekulere i at Jensen fikk godt betalt for å signere. Likevel er det lite misunnelse å spore hos lagkompisene.

— Mike er verdt hver en krone han får, sier Jonas Svensson.

— Vi har jo både solgt spillere og vært ute i Europa, og noe må vi jo bruke pengene på. Mike har gjort seg fortjent til hver en krone han får. Jeg håper klubben har verdsatt ham skikkelig, sier Tore Reginiussen.

Mike Jensen hevder kontraktsforhandlingene med sportslig leder Stig Inge Bjørnebye ikke tok lang tid, og at han ikke får noen stor lønnsøkning med den nye kontrakten. Men et absolutt krav hadde han:

— Det eneste jeg ønsket meg, var at jeg kunne kjøpe meg en ny fiskestang. Og det kan jeg vel gjøre nå, sier han og gliser.

P.S Til tross for at Mike Jensen er en ivrig laksefisker, har han fortsatt til gode å lande en laks i sin tid som trønder. Det skulle være mulighet for å endre på det i løpet av de neste fem årene.