Med 2000 tilskuere på tribunen for første gang siden 2019, ga Strømsgodset de fremmøtte virkelig valuta for pengene.

– I dag hadde vi lyst til å spille for fansen vår, og gi dem en god opplevelse. Det er mange som har sittet hjemme, og som har ønsket å være her og bidra. Du hørte det det på stemningen, og det trøkket inspirerte, sier Strømsgodset-trener Håkon Wibe Lund til VG.

Blant de som satt på tribunen var Real Madrid-spiller Martin Ødegaard. Han fikk se at faren, Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard, sitt mannskap tapte så det sang. Det så ikke ut til å plage den tidligere Strømsgodset-spilleren.

– Vi var dårlige. Vi spilte veldig dumt, og gjorde ikke det vi skulle. Hadde altfor mange balltap i posisjoner vi ikke burde har balltap i. Vi visste hva Strømsgodset kom med, men klarte ikke demme opp for det, sier Hans Erik Ødegaard til VG.

– Hvordan var det å ha sønnen på tribunen?

– Det tenkte jeg i hvert fall ikke på.

GLISTE: Martin Ødegaard fulgte kampen fra tribunen. Foto: Terje Pedersen

Allerede til pause ledet Strømsgodset 3–0, etter scoringer av Duplexe Tchamba, Johan Hove og Fred Friday.

Det startet med en kontant heading fra Tchamba på et hjørnespark, før Sandefjord rotet det skikkelig til for seg selv. I et forsøk på å spille seg ut bakfra vant Herman Stengel ballen. Han fikk den videre til Hove, som iskaldt bredsidet ballen i mål. Friday banket så inn omgangens tredje mål.

Like etter hvilen satte Friday inn sitt andre mål, og Strømsgodsets fjerde. Han tok et par touch, før han limte ballen nede i hjørnet fra 17–18 meter. Friday er nå oppe i tre scoringer denne sesongen.

– Han har vært meget god i alle kampene han har spilt. Det er mye kvalitet i Fred Friday, sier Wibe Lund.

Strømsgodset fortsatte å angripe, og på tampen fikk de straffe. Moses Mawa misbrukte muligheten.

Dermed endte det 4–0 på Marienlyst stadion. Med det fortsette Drammensklubben sin gode hjemmeform, med sin tredje seier av fire mulige på eget gress denne sesongen.

– Jeg er veldig fornøyd med veldig mye. Vi fremsto som et meget solid fotballag, akkurat sånn som vi vil fremstå, sier Wibe Lund.

– Vi spilte god fotball, og kjørte over dem. Det er en god følelse å spille på Marienlyst, sier Hove til VG.

Totalt står Strømsgodset med elleve poeng på åtte kamper, mens Sandefjord blir stående på seks poeng. Laget fra hvalfangerbyen har én kamp mindre spilt enn Godset.

Onsdag tar Strømsgodset turen til serieleder Molde.

– Det blir en helt annen kamp. En tøff kamp. Vi kommer til å måtte slå nedenifra, men det har vi gjort før, sier Hove.