Playmakeren Dani Olmo sendte Spania i ledelsen, men det var ikke det flest nordmenn snakket om underveis i kampen – hvor Norge imponerte før det raknet mot slutten.

– Fullstendig sjanseløst at det ikke blir blåst straffe der! Nå skjønner jeg ingenting, sier den tidligere storscoreren Ole Martin Årst på Twitter.

– Klar straffe, Norge snytt, sier Rosenborg-trener Kjetil Rekdal i VGTVs studio.

Martin Ødegaard fikk en stor mulighet. Skuddet hans ble blokkert av Nacho Fernandez, før han ble taklet av Rodri etter at ballen var borte.

Mens Norges landslagskaptein ble liggende i gresset, protesterte de norske spillerne mens spillet gikk videre.

– Norge burde hatt straffespark, Martin Ødegaard ble høvlet ned, melder TV2s ekspert Jesper Mathisen.

Ble Martin Ødegaard snytt for straffe?

Landslagssjef Ståle Solbakken ga klar beskjed til fjerdedommer hva han mente om situasjonen, og også Roma-spilleren Ola Solbakken var oppe fra setet sitt for å si sin mening.

Til slutt blåste den franske dommeren av spillet for å se til Ødegaard. Situasjonen ble sjekket av VAR, men dommeren gjorde aldri om på avgjørelsen.

– Vi har sett den på video, vi synes den ser veldig klar ut, sier assistenttrener Kent Bergersen til TV 2 i pausen.

Mange eksperter og kjente fotballprofiler reagerer sterkt på at det ikke ble blåst straffe til Norge.

– Hvordan i all verden kan det der ikke være straffe?? spør den tidligere landslagsspilleren Jahn Ivar «Mini» Jakobsen seg på Twitter.

Her kan du følge kampen sammen med Kjetil Rekdal – og høre hva han mener om situasjonen:

Etter Spanias 1–0-mål har Norge kommet mer med i kampen. Utover i første omgang var Ståle Solbakkens lag det førende laget, noe som fortsatte etter pause.

Men på tampen scoret innbytter Joselu to kjappe mål og gjorde at det til slutt endte med styggere sifre enn kampbildet tilsa.

Følg resten av kampen i VG Live!

Les flere av reaksjonene på situasjonen her:

Saken oppdateres!