Fløy vil ha Tom Nordlie

2.divisjonslaget Fløy sikter høyt i trenerjakten.

TILBAKE TIL SØRLANDET? Tom Nordlie på Sparebanken Sør Arena etter at Sandnes Ulf rykket ned på overtid tidligere i år. TILBAKE TIL SØRLANDET? Tom Nordlie på Sparebanken Sør Arena etter at Sandnes Ulf rykket ned på overtid tidligere i år.

Etter det Fædrelandsvennen vet er Tom Nordlie nå Fløys førstevalg som hovedtrener for 2.divisjonslaget. Tom Nordlie selv bekrefter overfor Fædrelandsvennen at Fløy har tatt kontakt om hovedtrenerjobben.

— Ja, svarer Nordlie.

— Er det aktuelt med Fløy?

— Jeg snakker med alle som henvender seg, er alt trenernomaden vil si.

Fløy skal nå jobbe knallhardt for å komme opp med et tilbud til Starts sølvtrener fra 2005. Klubben jobber blant annet med å finansiere trenerens lønnskrav.

Flere eksterne investorer skal være villige til å bidra for å hente trenerprofilen til Flekkerøya.

Har vært engasjert i Fløy i 2014

Fløy ønsker ikke å kommenter Fædrelandsvennens opplysninger.

— Jeg kan ikke kommentere noe om trenerspørsmålet nå, sier Dagfinn Grastveit, leder av seniorstyret i Fløy.

Johannes Hardarson ga seg som Fløy-trener etter siste seriekamp i høst. Han skal trene det islandske eliteserielaget IB Vestmannaeyja.

Nordlie har fungert som en rådgiver og motivator for Hardarson og Fløy i 2014

Årst takket nei

Tom Nordlie har lang fartstid som trener. Han har trent Odd, Vålerenga, Sandefjord, Start, Viking, Lillestrøm, Kongsvinger, Fredrikstad og Sandnes Ulf på toppnivå i Norge.

Nordlie tok over Sandnes Ulf i sommer, da klubben lå sist med 10 poeng. Nordlie løftet laget, men klubben rykket ned til 1.divisjon etter å ha spilt 3-3 på Sparebanken Sør Arena i nest siste serierunde. Nordlie hadde mulighet til å fortsette i klubben, men takket nei.

VG skrev i forrige uke at flere klubber ønsker 52-åringen, blant annet Toppserielaget Avaldsnes.

Fløy har tidligere vært i forhandlinger med Ole Martin Årst om hovedtrenerjobben på Flekkerøya. Han takket nei av familiære hensyn. Årst skal fortsette som fotballekspert for TV2 i 2015 og mener reisevirksomheten hadde blitt for stor ved å kombinere de to jobbene.

Fløy skal nå jobbe med flere trenerkandidater for å ha gode kandidater for hånden dersom Nordlie takker nei til klubben.