Etter kampslutt løp United-manager Ole Gunnar Solskjær (48) rett bort til sin spanske stjernekeeper. Han hadde få sekunder tidligere reddet sitt første straffespark siden april 2016.

Siden da har De Gea prøvd å stoppe straffer 40 ganger uten å lykkes. Før nå.

– Det er tre «gigantiske» poeng for oss. Det eneste som gikk gjennom hodet mitt var «redd den ballen», sier de Gea til Sky Sports.

Nesten tre minutter på overtid fikk West Ham straffe etter en VAR-sjekk. Ballen traff hendene til Luke Shaw og hjemmelagets kaptein ble byttet inn for å ta den. Han satte den til venstre for De Gea som slo den til side for mål og sikret tre viktige poeng for gjestene.

– Slik er fotballen - det går opp og ned. En blir vant til at det slik. Det er ikke bra for hjertet ditt, men det er derfor vi spiller fotball. Vi så alle bort, og David De Gea reddet oss, sier Solskjær.

FORTVILER: Mark Noble ble byttet inn på overtid for å ta straffen. Det gikk galt. Foto: JOHN SIBLEY / X03811

Før overtidsdramet så Jesse Lingard ut til å bli dagens store helt. Han ble den store synderen da United tapte 1–2 for Young Boys i Champions League tidligere i uken, men sendte gjestene opp i ledelsen 88 minutter ut i oppgjøret med et utsøkt langskudd.

– Jeg er i ekstase, sier Lingard til Sky Sports.

Lingard var på utlån til nettopp West Ham i vår og imponerte stort. I hele sommer har han blitt koblet tilbake til London-laget, men Solskjær har valgt å beholde 28-åringen i Manchester.

– Jesse var fantastisk for oss. Han gjorde en forferdelig tabbe tidligere i uken, men kom tilbake og scoret et flott mål mot oss i dag, sier West Ham-manager David Moyes.

DROPPET FEIRING: Jesse Lingard scoret mot klubben han var på utlån til West Ham forrige sesong – og droppet derfor å feire scoringen som avgjorde kampen. Foto: IAN KINGTON / AFP

I Sky Sports-studioet var de tidligere toppspillerne Graeme Souness og Roy Keane kritiske til West Ham-manager David Moyes’ valg om å få Noble til å ta straffen.

– Det var en dårlig avgjørelse. Han hadde ikke varmet opp og er kald, sier Souness.

– Det var veldig rart. Han hadde ikke fått varmet skikkelig opp. I blant kan managerne bli litt for smarte, sier Keane.

– Se på statistikken hans. Den er veldig god, men det ville seg bare ikke i dag, sier Moyes.

De Gea sier han forberedte seg på at Declan Rice skulle ta straffen. West Hams forsvarer Angelo Ogbonna er lei seg på Nobles vegne.

– Han er rutinert nok til å ta alle straffer. Den neste setter han garantert, sier Ogbonna.

Det var Nobles første straffebom, etter ti strake vellykkede forsøk, i Premier League siden desember 2016.

Fikk du med deg dette? Slik feiret United-fansen etter Ronaldo-debuten

West Ham tok ledelsen etter en drøy halvtime da et Saïd Benrahma-skudd gikk via Raphäel Varane og skiftet retning. Dermed var de Gea utspilt og det sto 1–0.

Det tok bare fem minutter før Cristiano Ronaldo utlignet, etter flere mislykkede forsøk. Bruno Fernandes svingte ballen presist inn. Ronaldo satte det første forsøket rett på Fabianski, men på returen gjorde han sitt fjerde mål på tre kamper siden United-returen.

Ronaldo ropte på straffe flere ganger i løpet av sluttminuttene på London Stadium, men dommer Martin Atkinson ristet på hodet - til portugiserens store frustrasjon.

– Soleklare straffer, mener Solskjær etter kampen.

– Det kan være Ole har rett, men jeg har ikke sett på situasjonene på nytt. Dommeren styrte kampen bra, sier Moyes.