Sandefjord har vist seg meget gode på hjemmebane den siste tiden og hadde vunnet de tre siste på eget gress på imponerende vis, mot henholdsvis Viking, Bodø/Glimt og Sarpsborg 08.

Mot Haugesund tok de ledelsen etter halvspilt første omgang. Et angrep endte opp hos Sander Risan Mørk i feltet. 20-åringen banket til, og ballen suste inn bak Haugesund-keeper Egil Selvik.

– Ballen havnet i beina mine, så da var det bare å banke til. Det var deilig å se den gå inn, sier Risan Mørk til Discovery i pausen.

Hjemmelaget holdt ledelsen til det var spilt et snaut kvarter av andre omgang. Kristoffer Veldes hjørnespark ble stusset inn i nettet bak Jacob Storevik. Det så først ut som FKH-stopper Ulrik Fredriksen var sist på den, men reprisene viste at et var et selvmål av Alexander Ruud Tveter.

UTLIGNING: Haugesund kunne juble etter selvmålet til Ruud Tveter. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Begge lag jaget et vinnermål, men klarte ikke å produsere de helt store mulighetene. Dermed endte det med poengdeling i Sandefjord.

– Vi skulle gjerne hatt seieren, men tar ett poeng sånn det ble, sier kveldens Haugesund-kaptein Sondre Liseth til Discovery etter kampen.

Han vikarierte som kaptein i fraværet til Benjamin Tiedemann Hansen.

– Det at vi tar med ett poeng når angrepet vårt ikke fungerer, er en styrke, sier Sandefjord-trener Andreas Tegström.

Haugesund er nummer syv med 19 poeng, mens Sandefjord ligger tre poeng bak på ellevteplass.