– Vi vinner fortjent. 3–0 er suverent, sier Vegard Hansen til Discovery +.

Med kun én seier før lørdagens kamp, trengte Hansens menn sårt tre poeng.

Det var Mjøndalen-spiller Lars Olden Larsen enig i. Han dro seg lekkert inn i Haugesund sitt felt 20 minutter inn i kampen og spilte opp Martin Rønning Ovenstad som satt ballen enkelt i mål.

– Vi har en bra link på trening, så det er deilig å få det ut i kamp. Veldig viktig med tre poeng her, sier Olden Larsen til VG.

– Fantastisk spilt av Lars. Den roen han viser der er veldig bra, sier Ovenstad i pausen til Discovery +.

Hjemmelaget hadde god kontroll frem til knappe halvtimen. Peter Therkildsen spilte Alioune «Badou» Ndouralene alene med keeper, men Haugesund-angriperen klarte ikke å sette ballen forbi Sosha Makani i Mjøndalen-buret.

Olden Larsen ble byttet ut i pausen, tross en god første omgang.

– Lars følte seg ikke helt pigg. Han var helt tom etter 20 min og ba meg om å bytte han ut, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen i pausen til Discovery +.

– Nå er det bare å komme seg tilbake og stå klar på Brann Stadion søndag, sier Olden Larsen.

FINE MÅL: Mjøndalen sikret en viktig seier hjemme mot Haugesund med noen fantastiske mål. Foto: Terje Bendiksby, NTB

Etter pausen satt Haugesund inn et høyt press på hjemmelaget som måtte ligge å forsvare seg. Men som alle vet, det gir også gode muligheter for kontringer.

Det benyttet hjemmelaget seg godt av. Ovenstad spilte Eriksen opp foran mål, som satt lærkula i nettet og doblet ledelsen.

Halvveis ut i andre omgang spilte Haugesund seg til en stor sjanse ved Ibrahima Wadji. Han fikk servert ballen på hodet, men han klarte ikke å styre den i mål.

Knappe minuttet senere var Ovenstad centimetere unna å score sitt andre for kvelden. Fredrik Brustad la ballen inn i feltet mot målscoreren som sendte en kanonkule i stolpen.

– Se på Rønning Ovenstad! Han er brennhet for Mjøndalen, sier Joacim Jonsson i Eurosports Fotball Direkte-sending.

Hjemmelaget vant så en corner som Olsen Solberg, som hadde akkurat blitt byttet inn, la perfekt på hodet til Markus Nakkim. Stopperen headet ballen nydelig i krysset og sikret seieren.

– Vi kan ikke tro at vi skal komme hit og bare hente tre poeng. Årsverste for Haugesund, sier Liseth til Discovery +.

VG oppdaterer saken!