KRISTIANSAND (fvn.no): — Det ble litt mye i Oslo. Mye venner og mye distraksjoner. Jeg er ikke en sånn festegutt, men jeg elsker å være sosial og jeg elsker å prate med folk. Jeg følte jeg måtte komme meg bort fra Oslo for å ta nye steg, sier Jibril Bojang til Fædrelandsvennen.

Søndag starter han trolig sin andre kamp for Start, når Sogndal kommer på besøk til Kristiansand. Den første, mot gamleklubben Vålerenga for en måned siden, ble preget av mye nerver. Da ble 21-åringen tatt av i pausen. Mot Strømsgodset forrige helg kom han inn i pausen og leverte sin hittil beste prestasjon i eliteserien. Søndag utgjør han trolig høyresiden med backen Eirik Wichne.

— Jeg føler meg bedre og bedre for hver dag. Jeg kommer til å ta nye steg, og føler jeg har gjort det allerede. Mot Vålerenga ble det mye nerver, det var min gamle klubb. Nå vet jeg at det blir bedre, sier den lynraske kantspilleren, som hevder han har løpt uoffisiell 60-meter et godt stykke ned på seks-tallet. Norgesrekorden til Jaysume Ndure er 6,54. Les også:

Jibril Bojang i aksjon på Start-trening.

Har aldersbestemte landskamper

— Jeg har alltid vært sterk og rask, sier han og smiler.

— Hadde du sett faren min hadde du skjønt det. Han er to meter høy og så bred, sier Bojang og strekker ut armene for å vise.

Bojang er født i Norge av gambiske foreldre som kom til Oslo på 80-tallet. Han var lenge ansett som et av landets største talenter og har landskamper fra G17 til G19-nivå. Steinar Pedersen er sikker på at Bojang kan bli en toppspiller, om han har riktig fokus og innsats.

— Vi skal klare det. Han har et fantastisk utgangspunkt. Han er eksplosiv og rask og har gode grunnferdigheter. Det handler om å utvikle og få mer kvalitet i sluttproduktet. Gode innlegg, taktisk forståelse og erfaring. Det kommer med kamper og god trening, sier Pedersen om unggutten som i følge seg selv har et positivt syn på livet.

— Jeg tror jeg trives uansett hvor jeg er. Jeg har et positivt syn på livet og kommer fra en god familie. Det handler om å respektere alle mennesker uansett. Gjør det samme med mennesker som de ønsker at de skal gjøre med deg. Når jeg ikke er glad er det ikke vanskelig å se. Jeg har et ganske tydelig kroppsspråk, sier Bojang, som ble anbefalt av venn og tidligere Jerv-spiller Ohi Omoijuanfu å gå til Start.

Ohi Omoijuanfo anbefalte Bojang å gå til Start.

Aase trolig ute

Spørsmålet er om Bojang kan bidra til at Start endelig får en seier, etter 35 kamper på rad uten seier i eliteserien. Siste seier kom 4.juli i fjor.

— Jeg tror vi vinner nå. Vi har hatt en fin uke og samholdet er bra, sier Bojang.

— Vårt eneste fokus søndag er å vinne. Vi skal vinne. Så enkelt, sier Start-trener Steinar Pedersen, som trolig starter med følgende 11 spillere mot Sogndal søndag.

Håkon Opdal - Eirik Wichne, Tapio Heikkilä, Rolf Daniel Vikstøl, Henrik Robstad - Dulee Johnson, Andreas Hollingen, Chidiebere Nwakali - Jibril Bojang, Dennis Antwi, Espen Børufsen.

PS! Daniel Aase har slitt med vondt øynene denne uka, og går trolig glipp av kampen mot Sogndal.

Daniel Aase må trolig stå over mot Sogndal.