Den norske midtbanespilleren er et av de hete navnene på det europeiske overgangsmarkedet, som stenger ved månedsskiftet august til september.

Spesielt én klubb har satt inn støtet for å sikre seg Normann, som har tre år igjen av kontrakten med russiske FC Rostov.

Det dreier seg, slik flere medier har rapportert, om den nyopprykkede Premier League-klubben Norwich City.

«Kanarifuglene» har slepne teknikere på midtbanen i Billy Gilmour, Todd Cantwell og Pierre Lees-Melou, men er på utkikk etter en terrier med flere defensive egenskaper.

Derfor har de slått på stortrommen i et forsøk på å sikre seg Mathias Normann. Men VG kan nå avsløre detaljene som har ført til at forhandlingene tilsynelatende har nådd en blindgate.

Ifølge VGs opplysninger la Norwich i forrige uke inn et bud på Normann. Det bestod av følgende:

  • 2,5 millioner euro (26 millioner kroner etter dagens kurs) for å låne Normann ut denne sesongen.

  • En forpliktelse til å gjøre overgangen permanent for 14 millioner euro neste sommer hvis klubben unngår nedrykk og spilleren deltar i 50 prosent av kampene denne sesongen.

En overgang med totalpakke på nærmere 175 millioner kroner ville gjort Normann til Norwich Citys dyreste signering noensinne.

Noen dager etter budet fra Norwich kom Rostov med et svar på budet.

Der kom det frem at de er uenige i en vesentlig detalj: Rostov kan gå med på å låne ut Normann denne sesongen, men ønsker at Norwich forplikter seg til å kjøpe ham permanent neste sommer uavhengig av om de holder plassen i Premier League eller rykker ned til Championship.

På denne måten vil Rostov være garantert å tjene rundt 175 millioner kroner på den norske midtbanespilleren. De ønsker ikke å risikere å gå glipp av inntektene dersom Norwich, som er blant klubbene som spås å kjempe mot nedrykk, skulle ende på en av de tre siste plassene i Premier League.

Denne løsningen tilfredsstiller riktignok hverken Norwich eller Normann: Klubben ønsker ikke å forplikte seg til en så stor utgift når de risikerer å spille på nivå to neste sesong, mens Normann ikke ønsker å ta sjansen på å være under kontrakt med en Championship-klubb neste sesong.

Derfor er det nå stillstand i forhandlingene mellom Norwich og Rostov.

Det er ikke den eneste klubben som har vist konkret interesse for Normann:

  • For tre uker siden skal Sevilla ha gjort et fremstøt for å sikre seg 25-åringen, men prisen skal ha vært for høy.

  • Det samme gjaldt Watford, som isteden signerte midtbanespilleren Ozan Tufan fra Fenerbahce til en noe lavere pris enn Normann er tilgjengelig for.

  • Newcastle skal også ha vist interesse for Normann, men har foreløpig ikke lagt inn bud på spilleren.

Hverken Normann eller hans agent Imad El Hammichi har vært tilgjengelig for en uttalelse i forbindelse med denne saken.

25-åringen er etter alt å dømme en del av den norske landslagstroppen som blir tatt ut tirsdag for å møte Nederland, Latvia og Gibraltar i september.

– Normann har gjort et kjempeinntrykk på meg, sa landslagssjef Ståle Solbakken til VG under samlingen i juni.