Starts supporterklubb: - Folk flest ønsker Tom Nordlie

Tigerberget tror Tom Nordlie kunne motivert laget til nye høyder igjen.  

Tom Nordlie ledet Start til sølv i 2005. Her sammen med Fredrik Strømstad. Tom Nordlie ledet Start til sølv i 2005. Her sammen med Fredrik Strømstad. Foto: NTB Scanpix

— Det er fint Start begynner denne prosessen nå, og har et langsiktig mål for den nye treneren, skriver Frode Nordskag-Furru, som er leder i Tigerberget Supporterklubb, i en e-post til Fædrelandsvennen.

På torsdagens styremøte i IK Start, blir det satt ned en gruppe som skal finne aktuelle kandidater til å ta over etter Mons Ivar Mjelde.

— Det er positivt for oss supportere at de tenker å finne fram til en felles retning for klubben, og setter seg et mål for fremtiden. Dette er vel noe den menig mann har ønsket lenge, skriver Nordskag-Furru.

- Nordlie har stor respekt

Fædrelandsvennens sportssjef Pål W. Jørgensen presenterte fire aktuelle kandidater i onsdagens avis, deriblant Tom Nordlie og Steinar Pedersen.

— Det er vel ikke ukjent at folk flest ønsker Tom Nordlie tilbake. Nordlie vet vi jo hva står for, og han er nok en trener med stor respekt, og som kan motivere laget til nye høyder igjen. Han er ikke redd for å bruke unge spillere, noe vi i supporterklubben ønsker å se mer av, og som er veien å gå for fremtiden for å få engasjementet opp, og folk tilbake på stadion, skriver Nordskag-Furru.

De tidligere Start-heltene Fredrik Strømstad og Marius Johnsen mener Pedersen kan være riktig mann for Start. Den tanken er ikke Starts supporterklubb fremmed for heller.

— Steinar Pedersen synes vi er et spennende navn. Han kan gi Start en ny giv. Han kjenner Start godt, og har stor respekt for det han har fått til i Jerv. Vi ser positivt på å få inn nytt blod, og håper det kan motivere spillerne ytterligere, forklarer Nordskag-Furru.

- Må tørre å bruke lokale spillere

At den nye Start-treneren er villig til å tenke ungt og lokalt, er også et vesentlig punkt for supporterklubben.

— Det viktigste for oss i supporterklubben er at den nye treneren tør å bruke lokale spillere, at han har et klart mål for fremtiden, og har evnen til å motivere og lede spillerne i medgang og motgang. I tillegg må han ha tålmodighet, troen på det han ønsker for laget, og stå opp for de valgene han gjør, skriver Nordskag-Furru.

— Vi ønsker ny trener velkommen, og gir han vår fulle støtte i medgang og motgang. Og vi ønsker Mons Ivar Mjelde lykke til videre, og takket han for mage gode minner, avslutter Nordskag-Furru.

PS: Tom Nordlie har ikke svart på Fædrelandsvennens mange henvendelser i dag.