Ståle Solbakken vil se framgang i FC København. Foto: Ståle Solbakken vil se framgang i FC København. Foto: Foto: Claus Bech / NTB scanpix

Solbakken krever nivåheving i FCK

– Kan ikke si at alt er fryd og gammen, sier FC København-trener Ståle Solbakken.

Ståle Solbakken er ikke tilfreds med spillet som sendte FC København videre i europaligakvalifiseringen.

FCK vant 1-0 borte mot finske KuPS i den første kampen, men torsdag slet Solbakkens menn seg til 1-1 hjemme i Parken. Det ga 2-1-seier sammenlagt og avansement til 2. kvalifiseringsrunde i den nest gjeveste europacupen.

Mellom de to kampene innledet FCK den nye ligasesongen med 1-2-tap i hjemmemøtet med Horsens.

– Prestasjonen i Finland var god, mens prestasjonen mot Horsens var svak i lange perioder. Heller ikke prestasjonen i denne kampen var tilfredsstillende i lange perioder, sa Solbakken etter torsdagens europacupkamp.

– Vi kan ikke stå her og si at alt er fryd og gammen, men jeg har heller ikke gitt opp. Vi har fortsatt mye å jobbe med. I denne kampen er jeg spesielt glad for reaksjonen etter at vi havnet under. Da ble vi testet maksimalt både mentalt og fysisk, la Solbakken til.

FCK møter islandske Stjarnan i neste kvalifiseringsrunde i europaligaen. Danskene er igjen favoritter, men Solbakken forventer to jevne kamper.

– Det er et lag vi har respekt for. I internasjonal fotball blir lagene fra alle de mindre nasjonene bedre og bedre organisert. De blir også mer profesjonelle. Alt kan skje, for det blir jevnere og jevnere. Valur og Stjarnan er omtrent like gode som KuPS.

Første kamp mot Stjarnan spilles på Island kommende uke.