Skjerpet sikkerhet og sterk forbrødring da Dortmund kunne feire igjen

Fire dager etter angrepet mot spillerbussen, kunne Borussia Dortmund juble for seier.

EKSTRA SIKKERHETSTILTAK: Politiet i Dortmund stilte med ekstra mye mannskap ved Borussia Dortmund hjemmebane lørdag. EKSTRA SIKKERHETSTILTAK: Politiet i Dortmund stilte med ekstra mye mannskap ved Borussia Dortmund hjemmebane lørdag. Foto: Ralph Orlowski / Reuters

BORUSSIA DORTMUND - EINTRACHT FRANKFURT 3–1

Det var et massivt politioppbud ved Signal Iduna Park i Dortmund lørdag. Da skulle Borussia Dortmund ta imot Eintracht Frankfurt, fire dager etter angrepet mot Dortmunds spillerbuss.

Tirsdagens planlagte Champions League-kamp hjemme mot Monaco måtte avlyses etter at flere sprengladninger gikk av like ved spillerbussen til Dortmund. Spilleren Marc Bartra måtte på sykehus for operasjon etter å ha blitt truffet av glassplinter. En politimann måtte dessuten få behandling for sjokk.

Kvartfinalen mot Monaco ble utsatt til onsdag – og Dortmund tapte 2-3. Det var kanskje ikke så rart med tanke på hva spillerne hadde opplevd et lite døgn tidligere.

STÅR SAMMEN: Eintracht Frankfurt-trener Niko Kovac og Borussia Dortmund-trener Thomas Tuchel gir hverandre en klem før avspark. Foto: Ralph Orlowski / Reuters

Scoring etter tre minutter

Lørdag var det altså ny kamp i Dortmund, og denne gang startet oppgjøret helt som planlagt. Politiet i Dortmund stilte med ekstra mye mannskap, og det var strengere sikkerhetskontroll enn vanlig av alle dem som skulle inn på stadion.

Dortmund fikk en drømmestart med scoring av Marco Reus etter kun tre minutter. Reus var endelig tilbake etter et langt skadeavbrekk. Marco Fabian utlignet for Eintracht, men mål av greske Sokratis gjorde at Dortmund ledet 2-1 ved pause.

SMILENE TILBAKE: Borussia Dortmund-spillerne jubler etter 1–0-målet fra Marco Reus. Foto: Ralph Orlowski / Reuters

2. omgang bar preg av at det har vært en tøff uke både mentalt og fysisk for Dortmund-spillerne. Men noen minutter før slutt punkterte Pierre-Emerick Aubameyang kampen. Dermed kunne hjemmefansen juble for 3-1-seier - og at kampen forløp uten problemer.

Dortmund er på 4. plass i Bundesligaen, et hav av poeng bak suverene Bayern München.

Ny polititeori

Det er fortsatt uklart hvem som sto bak angrepet på spillerbussen. Tidligere lørdag kom det frem at tyske etterforskere nå tviler på at islamister sto bak, og at sporene i stedet peker i retning av høyreekstremister.

Tre identiske brev ble funnet på stedet der de tre bombene gikk av tirsdag. De hadde et innhold som kunne tyde på at det var ytterliggående islamister med tilknytning til Syria som sto bak. Men nå mener politiet at brevene kan ha blitt laget for å villede og få politiet til å tro av motivet var islamistisk.

Sikkerhetseksperter sier til Süddeutsche Zeitung at teksten i brevene som ble funnet på åstedet, trolig er skrevet av en tyskfødt person som har lagt inn språkfeil med vilje for å få det til å se ut som om det var skrevet av en som hadde et annet morsmål.

PASSER PÅ: Heldigvis forløp lørdagens Bundesliga-kamp helt udramatisk. Foto: Ina Fassbender / AP

I stedet kan det ha vært politiske ekstremister som sto bak, enten på høyre- eller venstresiden, skriver tyske medier.