På overtid satte LSK-spissen ballen i mål, men dommer Sivert Øksnes Amland og hans assistent annullerte Lehne Olsen-målet til heftige protester fra hjemmelaget. Pål André Helland sto i offside-posisjon og påvirket antagelig situasjonen foran KBK-keeper Sean McDermott. LSK-profilen er ikke enig.

– Det er ikke ulovlig å stå i offside. Sånn jeg opplever det mener jeg at jeg ikke er synsfeltet til keeperen. Hvis ballen treffer meg er det offside, men jeg hoppet unna, sier Helland til VG.

– Jeg er ingen dommer. Men for meg ser det ut som Pål er i det lengste hjørnet og ikke dekker keeperen. Noen andre får ta seg av om det er en straffbar offside, sier Thomas Lehne Olsen.

LSK-trener Geir Bakke jublet for scoring:

– Thomas var sprek, fin, manøvrerbar, smidig. Han var god i en halvtime. Han kom til to-tre avslutninger og en scoring som skulle vært scoring. Men jeg har ikke sett situasjonen i ettertid, sier Bakke til VG. Han bekrefter at Lehne Olsen er aktuell for en startplass mot Vålerenga kommende helg.

Bakke irriterer seg over egne balltap.

– Vi blir vår egen fiende, slår LSK-treneren fast.

Max Williamsens utligning kostet dermed Lillestrøm to verdifulle poeng i toppkampen. Foran lokaloppgjøret mot formsterke Vålerenga i Oslo er gapet opp til serieleder Molde økt til syv poeng. LSK klarte ikke å utnytte det sjansemessige overtaket.

Men det spørs om uavgjort mot medaljekandidaten er nok. Med 11 kamper igjen ligger Kristiansund 12 poeng bak kvalikplassen og trenger seire. Bare HamKam er slått så langt, mens Christian Michelsens menn har tapt syv kamper med ett mål, fem med to og to med tre mål i den sure motvinden denne sesongen.

– Vi ser ut som et godt fotballag, men har ikke fått vippet kampene i vår retning. Vi jobber riktig og har en sterkt mentalitet, sier treneren foran tre helt avgjørende hjemmekamper på rad - mot Viking, Sandefjord og Vålerenga.

– Hver kamp blir en cupfinale for oss, hevder Michelsen.

Lillestrøm uten midtbanemotoren Ifeanyi Mathews spilte ingen perfekt 1. omgang, men hadde nok sjanser til pauseledelse.

Og den kom. Lillestrøms 18. dødballmål denne sesongen – av 36 totalt – var høydepunktet de første 45.

Holmbert Fridjonsson kom bakfra i feltet på en perfekt corner fra Ylldren Ibrahimaj. KBK-forsvaret hang ikke med. Den 195 cm høye islendingen steg himmelhøyt og banket inn LSKs 18. dødballmål for sesongen med pannebrasken. En centimeter høyere Amidou Diop ble slått soleklart av LSK-spissen.

KBK-trener Michelsen savnet kroppskontakt da han kommenterte situasjonen i pausen.

1–0: Holmbert Fridjonsson slår hele Kristiansund-forsvaret i luften og sender Lillestrøm i ledelsen. Foto: Heiko Junge / NTB

Fridjonsson sendte en aldri så liten hilsen til LSK-benken. Der satt spisshelt, Lehne Olsen, som er tilbake etter 26 mål 29 seriekamper i fjor.

Lillestrøm ledet fortjent nok. Men Kristiansund var med. Særlig på kontringer. Men fem cornere ga ikke KBK noe.

– So far so good, sa Holmbert Fridjonsson til Discovery i pausen.

Mens bortelagets kaptein, Dan Peter Ulvestad, etterlyste mot til å ta tak i ballen og spillet.

– Lillestrøm er hakket bedre, erkjente han.

Men utligningen kom.

Vanligvis så aggressive LSK satte ny årsverste i passivitet etter en feilpasningen fra Magnus Knudsen. Snorre Strand Nilsen fikk nesten upresset slå inn fra venstre. Inne i feltet så Kasper Kairinen antagelig for mye på ballen.

Max Williamsen stakk uhindret forbi finnen og plasserte ballen via tverrliggeren og inn.

– Sterkt å ta et poeng her, sier 19-åringen som senere måtte gå ut med kneproblemer.

1–1 rett foran øynene på mer eller mindre sjokkerte Kanarifans.

– Utilgivelig. Vi kan ikke slippe folk så enkelt inn i egen boks. Da blir det tungt å vinne fotballkamper, slår Geir Bakke fast etter til sammen fire poeng på de tre siste kampene mot Kristiansund, Sandefjord og Jerv.

LSK-fansen fikk opp humøret igjen 25 minutter før slutt. Thomas Lehne Olsen gjorde comeback i gult og svart.

Spissen var nær ved å bli matchhelt på en corner ti minutter før slutt. Men Sean McDermott fikk opp en keeperarm.

Lehne Olsen fant umiddelbart posisjonene. I siste ordinære spilleminutt fikk han en ny sjanse. Men headingen gikk rett på den solide KBK-keeperen.

Så kom overtidsmålet og offsideavblåsningen.