ROSENBORG-ODD 3–0:

Nicklas Bendtner satte full fyr i teltet da han på helt overlegent vis stanget inn Rosenborgs 1-0-scoring.

Lord Bendtner, som han kalles, fikk med det en strålende start på Rosenborg-karrieren.

– Å score i min første kamp foran hjemmefansen, er for meg perfekt, sier Nicklas Bendtner til Eurosport.

– Jeg trivdes veldig godt her på Lerkendal. Jeg har selvfølgelig mer å gå på, og det er bare den første kampen vi spiller som er av betydning, men det kommer med tiden, fortsetter stjernespissen.

Scoringen endte en knapp time med sjansetørke, og var starten på tolv magiske minutter da Rosenborg til slutt vant overbevisende over Odd i sesongåpningen.

Mike Jensen fulgte opp, godt hjulpet av Fredrik Semb Berge og Sondre Rossbach, minuttet senere – før Milan Jevtovic presenterte seg på lekreste vis med en perlescoring i vinkelen.

Solid Odd-start

Odd la seg definitivt ikke bakpå fra start på Lerkendal, og var det klart skarpeste laget i åpningen av sesongens første seriekamp.

Rosenborg ble til tider spilt overraskende lave, og slet voldsomt med sitt eget spill.

Ikke at Odd skapte noen soleklare målsjanser selv, men de for kvelden rødkledde fra Skien kom til flere farlige innlegg – spesielt fra høyresiden – som med litt hell kunne endt i scoring.

Her feirer Rosenborg-spillerne Nicklas Bendtners 1–0-scoring mot Odd. Foto: RUNE PETTER NESS

Viste kvaliteter

Den store beholdningen fra hjemmelagets side den første halvtimen var da Nicklas Bendtner slo tunnel på Odds Oliver Berg midt på banen.

Det var i det hele tatt knyttet stor spenning til hvordan Kåre Ingebrigtsens nye superstjerne ville prestere i sin aller første seriekamp på norsk jord. Dansken var relativt lite involvert i den første omgangen, men de gangene lagkompisene fant den høyreiste spissen viste han sine iboende kvaliteter og viste at han hadde en mening med ballberøringene sine.

Utover det var det fint som fikk opp tenningen på tribunen på Lerkendal, om man ser bort fra at dommer Tore Hansen dømte fordel Odd i noen 50/50-situasjoner på rad.

Ved pause valgte Kåre Ingebrigtsen å ta ut Alex Gersbach, som sto med gult kort og hadde fått kjørt seg litt de første 45 minuttene. Inn kom Johan Lædre Bjørdal, mens Jørgen Skjelvik ble skjøvet ut som venstreback.

Her scorer Nicklas Bendtner det forløsende 1–0-målet mot Odd. Foto: NTB scanpix

Festspill

Kampen fortsatte i samme spor etter hvilen. Rosenborgs offensive spill fungerte dårlig, mens det var bedring i den defensive tryggheten.

Så kom plutselig eksplosjonen. Pål André Helland tok med seg ballen på høyresiden og skar inn i feltet. Han slo et strålende innlegg mot bakerste stolpe, og der ruvet Nicklas Bendtner. Det var som om han sto alene, selv om han var forholdsvis presset, og stanget ballen i nettet på overlegent vis.

Den slags er bare med på å øke stjernestatusen til Rosenborgs nye danske, og scoringen fikk hele Lerkendal til å gå av hengslene.

Minuttet senere smalt det igjen. Koket på tribunen etter Bendtners scoring hadde fortsatt ikke stoppet før det var ny grunn til å juble

Mike Jensen slo inn fra høyre retning Milan Jevtovic foran kassen. Odd-stopper Fredrik Semb Berge forsøkte å klarere, men sendte i stedet ballen mot eget mål. Men i stedet for å få ballen unna slo keeper Sondre Rossbach på klønete vis kulen via stolpen og i nettet.

Det sto 2-0 etter at Rosenborg streng tatt ikke hadde hatt mer enn to muligheter i kampen.

Jevtovic-perle

Drøyt ti minutter senere kom Rosenborgs tredje scoringsmulighet, og en ny helt presenterte seg. En annen nyervervelse, Milan Jevtovic, leverte en kremscoring av de sjeldne da han dro seg inn fra venstre. Med høyrefoten sendte han ballen i en vakker bue over og rundt Sondre Rossbach, før den dalte inn i vinkelen.

Plutselig så Rosenborg ut som Rosenborg igjen, og hjemmelaget kjørte over Odd resten av kampen. Bortelaget, som så skarpt ut de første 55 minuttene var ikke lenger med på notene, og maktet ikke å sette RBK-forsvaret under press.

Dermed ble det til slutt riktig så komfortabelt for alle som holder med Rosenborg.

Laget vant 3–0 og leder med det serien allerede fra runde én.