SISTE: Chelsea bekrefter at José Mourinho er ferdig i klubben.

– Chelsea og José Mourinho har i dag skilt lag etter gjensidig enighet, heter det i en pressemelding på klubbens nettsider.

– Både styret og José er enige om at resultatene denne sesongen ikke har vært gode nok, og vi mener det er best for alle parter at vi går hver våre veier.

Ifølge BBC er sannheten at Mourinho har fått sparken. Noe som er veldig troverdighet ettersom hovedpersonen selv flere ganger har sagt at han ikke kommer til å gå av.

Ett poeng over nedrykk

Klubben har hatt en grufull start på sesongen. Ni av 16 kamper i Premier League er endt med tap. José Mourinho har derfor vært under enormt press.

foto
José Mourinho sikret Premier League-tittelen for Chelsea forrige sesong. Nå - syv måneder senere - er han ferdig i klubben. Foto: Ap

Det er riktignok kun syv måneder siden portugiseren ledet London-klubben til triumf i Premier League. Mourinho er én av Chelseas mest suksessfulle manager gjennom tidene. Også i 2006 ledet han klubben til ligagull.

Denne sesongen har alt tilsynelatende gått galt, og etter tapet for Leicester forrige helt ligger klubben kun ett poeng over nedrykksplass. Etter 1-2-tapet var han nådeløs med egne spillere:

Refset egne spillere: — Føler meg forrådt

– Jeg føler meg forrådt. Når du har noen spillere i avgjørende posisjoner som ikke er på normalt nivå, blir det vanskelig. Sist sesong fikk jeg spillerne på et høyere nivå enn det de egentlig var på, og denne sesongen er vi så dårlige, sa Mourinho til Sky Sports.

Flere engelske medier har de siste dagene skrevet at managerposisjonen har vært tema i Chelsea-styret. Og nå har klubben tatt en avgjørelse.

Chelsea ligger på 16.-plass i Premier League. Laget har den siste tiden tapt mot West Ham, Liverpool, Stoke, Bournemouth og senest Leicester. Kun 1 av lagets 7 siste kamper i ligaen er endt med tre poeng (1-0 mot Norwich).

Hiddink og/eller Guardiola tar over?

Ifølge Daily Telegraph tar nederlandske Guus Hiddink over som Chelsea-sjef. 69-åringen har tidligere ledet blant andre Nederland, Tyrkia, Real Madrid og Valencia - i tillegg til at han var Chelsea-manager en overgangsperiode i 2009. Også denne gangen skal det være snakk om at Hiddink tar over som manager ut sesongen.

Pep Guardiola seiler opp som en av favorittene til å erstatte Mourinho på mer permanent basis. De siste dagene har det vært heftige rykter om spanjolens fremtid, som ifølge tyske aviser ikke ønsker å underskrive ny kontrakt med Bayern München. Selv har Guardiola vært ordnapp:

— I kveld har jeg ingen svar. I neste uke vil det komme en avklaring, sa Bayern München-sjefen på en pressekonferanse onsdag.

Mange av våre lesere har lest disse to sakene i dag:

Hør siste episode av Aftenpodden Sport, hvor panelet forklarer hvorfor Jose Mourinho har feilet i Chelsea denne høsten: