I kvartfinalen i den belgiske cupen sto det suverene lederlaget i serien (Club B. leder med 14 poeng) overfor et av bunnlagene. Lille Lommel ligger tredje sist og er fem poeng fra siste sikre tabellplass.

Det spilte ingen rolle. I går slo slagordet "cup er cup" til i all sin gru, for Brugge. Lommel forsvarte seg utmerket. Sollied-mannskapet dominerte stort, men klarte ikke å få uttelling på bunnlaget.

Kampen var målløs helt til det 70. minutt, da Dimitri de Condé scoret. I Brugges iver etter å utligne, fikk Lommel mange kontringssjanser. Seks minutter før slutt rullet de opp serielederne på mesterlig vis og punkterte kampen. Stijn Haeldermans sto for scoringen.

Dansken Marc Nygaard, debutant etter overgangen fra nederlandske Roda, var delaktig i forspillet til den andre scoringen.

I og med at Anderlecht røk på en smell, og Standard Liege og Royal Antwerpen også ble utslått, heter semifinale-lagene i den belgiske cupen Lommel, St. Truiden, Louviere og Germinal — ingen av dem storheter i fotball-Europa, knapt nok i Belgia. "Cup er cup"...