Sander Berge tilbake i trening etter halvt års skademareritt

Klubben bekrefter at nordmannen er på god vei mot comeback.

 Sander Berge nærmer seg en retur etter en lårskade som har holdt ham ute siden oktober. Sander Berge nærmer seg en retur etter en lårskade som har holdt ham ute siden oktober. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Sander Berge har ikke spilt kamp siden oktober. 20-åringen nærmer seg en retur fra skade, men Genk vil ikke gi et konkret tidspunkt for når han er tilbake.

Midtbanemannen spilte sist kamp for klubblaget Genk 25. oktober. Da ble Club Brugge slått 2-0.

– Sander trener delvis med resten av laget nå. I tillegg følger han et individuelt program, opplyser kommunikasjonssjef Willem Boogaerts i Genk.

– Han er på god vei, men det er for tidlig å si noe om når han er spilleklar, legger Boogaerts til.

Asker-gutten Berge, som har imponert i Belgia etter overgangen fra Vålerenga, ga nylig uttrykk for at han snart kan være tilbake på fotballbanen.

– Jeg har vært ute i nesten fem måneder, men nå ser det lyst ut. Jeg trener med laget, og nærmer meg veldig. Det har vært en strekkskade på baksiden av låret, sa Berge til NRK 22. mars.

– Han har vært hos en spesialist og var det sist på fredag. Klubben sier at han i løpet av kort tid kommer til å være i full trening, sa landslagssjef Lars Lagerbäck om Berge på en pressekonferanse 13. mars.

Norge spiller treningskamp mot Island 2. juni. Kanskje er Berge da i aksjon for landslaget igjen.