TRONDHEIM (adressa.no): Rosenborgs charterfly, som skal ta klubben til Wien og den svært viktige kampen mot Austria, er utsatt i minst tre timer.

En utsettelse som får konsekvenser for oppladningen til spillerne inn mot oppgjøret.

— Det er uheldig, men ikke så mye å gjøre med nå. Flyet skulle ta av fra Værnes klokka 12, men nå har vi akkurat fått beskjed om at det er utsatt i tre timer, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug til adressa.no

Jobber med plan B

Hun aner ikke om det kan bli ytterligere forsinkelser, ettersom meldingen er såpass fersk.

Men sier det handler om at det hollandske flyselskapet ikke har tatt av fra Amsterdam i tide. Det var en feil med aircondition-anlegget som forårsaket utsettelsen, ettersom flyet måtte på ekstra service før det kunne ta av fra den nederlandske hovedstaden.

— Hva kan dette ha å si for oppladningen til kampen?

— Det går bra så lenge vi har en plan B. Nå jobber vi med å få oversikt her, forteller hun.

Blir ingen trening i Wien

Samtidig vil utsettelsen gå utover RBKs treningsmuligheter i Wien før kampdagen. Spillerne skulle trene klokken 19 i kveld, dette går ikke nå. Og for eksempel klokka 22 blir for seint å trene.

I stedet skal laget trene på Lerkendal i formiddag før avreise, og kun inspisere banen i Wien ved ankomst i kveld.

— Det handler også om endrede tider for bespisning og også tidspunkt for pressekonferanse og så videre, forteller Dyrhaug, og sier det er lite RBK-erne kan gjøre med utsettelsen.

— Nei, det er et chartret fly, og slikt kan skje. Men kampen er ikke før i morgen kveld. Og det skal vi rekke, smiler hun.