SIGNERT: Sander Tangvik tar steget opp fra akademiet og blir a-lagsspiller for Rosenborg. SIGNERT: Sander Tangvik tar steget opp fra akademiet og blir a-lagsspiller for Rosenborg. Foto: Christine Schefte

Keepertalent signerer proffkontrakt med RBK: – Dette har jeg trent for hele livet

Rosenborg henter en målvakt opp fra egne rekker. Det er ikke hverdagskost.

Trondheimsgutten Sander Tangvik skrev torsdag under på kontrakten som binder han til Rosenborg de tre neste sesongene.

Det melder RBK på egne nettsider.

– I mange år har jeg har sittet på Lerkendal sammen med min far og kjent på stemningen, så det å stå her i dag er jeg utrolig stolt over, sier Tangvik til rbk.no.

Målvakten spilte totalt ti kamper for Rosenborg 2 forrige sesong i PostNord-ligaen. I tillegg har han landskamper for Norge u15, u16, u17 og u18.

Det siste halvannet året har han trent fast med a-laget, men det er først på torsdag han ble et fullverdig medlem av troppen.

– Hvis jeg skal beskrive meg selv er det høy, god rekkevidde, og jeg er rolig med ballen i beina, sier Tangvik til nettsiden.

– Veldig fortjent

Samtidig blir 18-åringen den første keeperen på mange år som tar steget gjennom akademi og inn i A-stallen.

Det har ikke Rosenborg til vane å gjøre. Av tidligere spillere er det kun Ola By Rise, Alexander Lund Hansen og Even Barli som har gjort det samme.

– Han kom som en 155 cm høy keeper til Rosenborg, men selv i tiden før RBK har han trent mye sammen med sin far. Han har nå utviklet seg til å bli en veldig god teknisk keeper. Dette er veldig fortjent, fordi han trent veldig mye for å nå sitt mål, sier akademi-keepertrener Alexander Lund Hansen til egne nettsider.

NY SPILLER: Trønderen Sander Tangvik er ny Rosenborg-spiller. Foto: Rosenborg BK

Roar Vikvang, som er akademileder, sier til nettsiden at proffkontrakten til Tangvik er en seier for trøndersk fotball.

– Både for akademi og klubb er dette stor stas når spillere blir god nok for å ta steget opp i A-stall.