Dramatikken i den norske cupen fortsetter. Dagen etter at Stabæk og Molde måtte ta tolv straffer hver i straffesparkkonkurranse og Bodø/Glimt snudde 1–3 til 5–3 mot Viking, ble det også spilleforlengelse i Tromsø søndag.

Etter et målløst første kvarter i ekstraomgangene, dukket Lillestrøm-stopper Espen Garnås opp i 16-meteren til Tromsø. 28-åringen headet ned i feltet, og en uheldig Anders Jenssen satte ballen i eget mål.

SELVMÅL: Tromsø-midtstopper Anders Jenssen ble matchvinner for bortelaget Lillestrøm i kvartfinalen i cupen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Dermed er LSK klare for semifinale, hvor de tar imot Bodø/Glimt på Åråsen onsdag 26. april.

− Det blir selvfølgelig tøft, men «cup er cup», og vi gleder oss utrolig til den kampen, sier Lillestrøm-kaptein Gjermund Åsen til NRK.

Tidligere Vålerenga-spiller Sakarias Opsahl sendte vertene i ledelsen i første omgang da hans frispark fra venstre gikk gjennom alt og alle, og passerte keeper Mads Hedenstad Christiansen.

Tidligere Tromsø-spiller Thomas Lehne Olsen utlignet for Lillestrøm etter pause, før Hilmir Mikaelsson scoret sitt første mål for TIL og sendte vertene foran igjen.

Gjermund Åsen - også eks. Tromsø-spiller - utlignet igjen for LSK, og det sto 2–2 ved fulltid.

Dermed ekstraomganger, hvor bortelaget til slutt gikk seirende ut av banen i nord.