Minis melding til Stabæk-supporterne: Skjerp dere!

Mini Jakobsen har full forståelse for Ola Brynhildsens overgangsvalg, men har lite til overs for Stabæk-supporterne som hetser den nye MFK-spilleren.

Mini Jakobsen langer ut mot Stabæk-supportere i sin videoblogg. Mini Jakobsen langer ut mot Stabæk-supportere i sin videoblogg. Foto: Ole Martin Wold

I en videoblogg hos bettingselskapet Nordicbet, der han er ambassadør, holder Mini Jakobsen en liten tirade mot Stabæk-supporterne. Den tidligere Rosenborg-profilen langer ut mot dem som har hetset den nye Molde-spilleren Ola Brynhildsen med Judas-banner som var hengt opp ved morens hus, og Mini mener det hele er å gå langt over streken.

– Ja, det er følelser i fotball. Og det skal vi fortsatt ha. Men så ser jeg at lederen i Stabæk Support sier at dette er innenfor «fotballsjargongen». Vil det si at vi kan kalle folk en forbanna Judas, horeunge og alt mulig fordi det er innenfor fotball? Nei! Vi skal oppføre oss som folk. Man kan være uenig og føle at Stabæk har gitt Ola mye. Men han har også gitt Stabæk mye. Han har gitt dere mye glede, sier Jakobsen i videoen.

Ola Brynhildsens overgang til Molde har ikke gått upåaktet hen. Tirsdag hadde Stabæk-supportere hengt opp disse bannerne på Stabæks treningsfelt. Bildet er brukt med tillatelse fra Eurosport. Foto: Eurosport-tipser

– Stabæk har hatt flere muligheter til å selge ham og få penger for ham. De gamblet med å få solgt han for enda mer. Så klarer de ikke det. Stabæk-lederen sier at sånn er det. Det var ingen sure miner derfra. Så dere Stabæk-supportere; nå må dere skjerpe dere. Her er en gutt som har gitt dere mye. Det kan hende at han ønsker å komme tilbake, men akkurat nå tror jeg ikke han har Stabæk-supporterne i sitt hjerte, fortsetter RBK-legenden.

  Mini Jakobsen ber Stabæk-supportere skjerpe seg. Foto: Heiko Junge

  Mer bannerhets

  Tirsdag var det hengt opp nye banner med stikk i retning mot Ola Brynhildsens Molde-overgang. På Stabæks treningsfelt sto det blant annet «En for alle, alle for en. Ola for Ola. Ultras STB», og «#20 Grisk og grå».

   Mange Stabæk-supportere er sinte og skuffet over at Brynhildsen nå forlater Stabæk til fordel for en annen norsk klubb – uten at Stabæk får noen overgangssum.

   Stabæk kunne imidlertid stått igjen med flere millioner kroner i klubbkassa, dersom de hadde takket ja til et av Moldes flere bud de siste overgangsvinduene. Det siste budet kom så seint som for et par måneder siden. Heller ikke da ønsket Stabæk å selge, selv om Ola Brynhildsen har signalisert at han ønsket en overgang til Molde.

   Stabæk håpet til det siste på en kontraktsforlengelse med Brynhilsen, uten at de lyktes.

   – Vi har forsøkt å forhandle med Ola i halvannet år, og vi ønsket å ha ham med videre. Vi syns det er synd at han forlater oss, men vi må forholde oss til kontrakten. Han sto fritt til å gjøre hva han vil. Det må vi bare respektere, sa daglig leder i Stabæk, Jon Tunold, til Rbnett mandag.