Trekningen er klar: Disse to lagene kan Brann møte i Europaliga-kvalifiseringen

Bergenserne kan møte tidligere Rosenborg-helt.

Branns motstander i Europaliga-kvalifiseringen trekkes mandag. Branns motstander i Europaliga-kvalifiseringen trekkes mandag. Foto: Tor Høvik

Mandag ettermiddag ble det klart: Brann møter enten FK Vojvojdina (Serbia) eller MFK Ruzomberok (Slovakia) i den andre kvalifiseringsrunden. Brann spiller det første av to oppgjør på bortebane.

– Dette er fult mulig. Troen er sterk og målet er å avansere i europacupen, sier sportssjef Rune Soltvedt til Brann.no.

FK Vojvojdina endte med bronse i 2016/17-sesongen, hele 20 poeng bak gullvinner Røde Stjerner.

MFK Ruzemberok endte også på tredjeplass i sesongen som var ferdigspilt i slutten av mai. I stallen har de blant andre tidligere Rosenborg-spiller Marek Sapara. Midtbanespilleren har slitt med skader, men spilte 15 kamper i serien for Ruzemborok.

Brann kom useedet inn til mandagens trekning av den andre kvalifiseringsrunden i europaligaen og kunne møte storlag som Galatasaray, Aberdeen og Brøndby.

Rosenborg til Irland

Tidligere i dag har motstanderne til de resterende norske lagene blitt trukket. Trekningen ble gjort i sveitsiske Nyon.

Rosenborg møter Dundalk FC fra Irland i den andre kvalifiseringsrunden til Champions League.

Marek Sapara var en suksess i Rosenborg, og er også i stallen til Branns potensielle motstander, MFK Ruzemberok. Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Odd trakk Ballymena United FC i trekningen til Europa League-kvalifiseringen. Haugesund skal møte Coleraine. Begge motstanderne er fra Nord-Irland.

– Vi er fornøyd. Det er et spennende land. Vi ønsket bortekamp først, men uansett, vi er seedet og skal slå det laget, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til NTB.

Må gjennom ny runde og play-off

Nå er andre kvalifiseringsrunde, der Brann skal inn, neste ut i trekningen.

Den første kvalifiseringsrunden spilles 20. juni og 6. juli. Brann skal i aksjon i andre runde 13. og 20. juli. Det gjelder også Haugesund og Odd dersom de går videre.

For å nå gruppespillet i Europaligaen må lagene i tillegg ta seg forbi en tredje runde, samt play-off.