Haaland avgjorde på overtid mot Luxembourg: – På grensen til flaut

MÁLAGA (VG) (Norge – Luxembourg 1–0) Erling Braut Haaland (20) reddet den norske æren med sitt første landslagsmål under Ståle Solbakken (53).

Jærbuens scoring på overtid, etter målgivende pasning av innbytter Kristian Thorstvedt, sminket en svak forestilling av landslaget mot 96. plassen på FIFA-rankingen.

Haaland ga uttrykk for sin misnøye med lagets prestasjon da han plukket opp ballen og sparket den ut over sidelinjen etter å ha scoret.

«Måltørken» på fire landskamper uten scoring ble avsluttet med et nødskrik, men Haaland var ikke fornøyd da han snakket med TV 2.

– Det er ikke godt nok, rett og slett. Å ha ett skudd i løpet av 90 minutter mot Luxembourg er ikke bra nok. Det er på grensen til flaut.

– Det bekymrer meg litt, sier Haaland om mangelen på målsjanser.

– Det bærer preg av feriefotball. Men vi må kunne forlange noe mer, sier tidligere landslagskeeper Thomas Myhre i VGTV-studio.

– Det river litt i ærgjerrigheten min når jeg ser at det er så dødt. Det er en landskamp. Du skal prøve å grave fram ditt ytterste. Det er det mange som har problemer med. Det kan vi slå fast, sier Kjetil Rekdal.

Norge brukte 55 minutter på å skape sin første målsjanse i treningskampen mot Luxembourg. Haalands heading ble stoppet av keeper Anthony Moris.

– Jeg advarte spillerne i går, det kommer til å bli en vanskelig kamp. I motsetning til dere har jeg sett Luxembourg i 10 timer, dere har bare sett hvor det ligger på kartet og tatt for gitt at det blir lett, sier landslagssjef Ståle Solbakken på pressekonferansen.

– Luxembourg gjør det veldig vanskelig for oss. De ligger i 5–3–2 og er alltid i balanse. Det er i det minste god trening for oss å møte sånne lag, sier Alexander Sørloth til TV 2.

Kaptein Martin Ødegaard gjorde en anonym figur i ny rolle sentralt på midtbanen, bortsett fra da han slo en god gjennombruddspasning til Alexander Sørloth i første omgang.

– Ødegaard skal på styre spillet til Norge. Man har knapt nok sett ham, sier Kjetil Rekdal i VGTV-studio.

Aron Dønnum fikk sin debut for A-landslaget da han kom inn etter 65 minutter, men Vålerenga-stjernen klarte ikke sette fyr på det norske angrepsspillet.

– Det var gøy, selvfølgelig. Det var stort, sier Dønnum til TV 2.

– Jeg synes det er en solid kamp. Luxembourg er ikke noe dårlig lag. Vi er solide og får med oss tre poeng, så det er bra det. Tre poeng gir alltid litt selvtillit, sier Dønnum – før TV 2-reporter Eirik Nesset Hjelvik minner ham på at det ikke blir delt ut poeng i treningskampen.