Bodø/Glimt skal denne uken ut i sin første kvalifiseringsrunde i Conference League, den nye turneringen under Europa League på skalaen. De møter islandske Valur i en kamp sendt på VG+ Sport, etter at de røk ut av CL-kvalifiseringen mot Legia Warszawa.

Vinneren av Bodø/Glimt og Valur skal møte vinneren av Connah's Quay Nomads fra Wales og Prishtina fra Kosovo.

Om Molde slår sveitsiske Servette, møter de den tyrkiske storklubben Trabzonspor. Vålerenga møter Gent først, og møter enten latviske RFS eller Puskas Akademia fra Ungarn.

De førstkommende kvalifiseringskampene, i andre runde, går torsdag 22. og 29. juli. Så venter en tredje kvalifiseringsrunde, som ble trukket i dag, før play-offene avgjør hvilke av de totalt 184 lagene som får en plass i gruppespillet.

Også Molde og Vålerenga sendes på VG+ Sport:

Rosenborg må først forbi islandske Hafnarfjördur, før de så vil få muligheten til å måle krefter mot slovenske Domžale eller finske Honka Espoo.

Dermed skal alle de norske lagene forsvare Eliteseriens ære i det nye turneringskonseptet Conference League, som er en nyvinning av året. Trettito lag er med i gruppespillet, fordelt på åtte grupper.

I tillegg til de vanlige utslagsrundene, er det play-off for å komme seg til utslagsrundene. Alle gruppevinnere går videre, mens gruppetoerne og de tre beste gruppetreerne må kjempe for retten til å gå videre.

Den første finalen av Conference League går i den albanske hovedstaden Tirana.