Norske Edvard (16) hylles av Steven Gerrard etter storspill

Steven Gerrard tok frem superlativene da frostingen Edvard Tagseth scoret i sin første kamp for Liverpools U18-lag.

 Edvard Tagseth knallet til i debuten for Liverpool. I 3–2 seieren over Blackburn, markerte han seg med mål og målgivende pasning.  Edvard Tagseth knallet til i debuten for Liverpool. I 3–2 seieren over Blackburn, markerte han seg med mål og målgivende pasning. Foto: Privat

– Edvard var glimrende over hele banen, sier Gerrard.

Det var folksomt da Liverpool-legenden sesongdebuterte hjemme som trener for U18-laget. Kampen endte med seier 3–2 over Blackburn Rovers.

– En fantastisk fremtid

Etter kampen var det en annen debutant som fikk Gerrards hyllest – nemlig Edvard Tagseth fra Frosta.

– «Edy» har fantastiske pasninger, har utrolig energi og gjør all drittjobben. Han er først på andreballene, og jobber hjemover. Han er en rolig type – og vi jobber med å få ham til å komme skikkelig «ut av skallet», sier Gerrard til liverpoolfc.com – og legger til:

«Edy» har en fantastisk fremtid dersom han fortsetter å jobbe på det viset han gjør.

Foto: Seiersglis fra Steven Gerrard – både for seieren i trenerdebuten, og for prestasjonene til Edvard Tagseth.

Spiller med eldre gutter

Tagseth flyttet til Liverpool i juni, og debuterte med sine to år eldre lagkamerater. Med mål og målgivende, er det neppe det siste han har gjort i den røde Liverpool-trøya.

– Det var deilig å score mål, ikke minst siden jeg ikke scoret noen mål under preseason. Målsettingen i tiden som kommer er å fortsette å gjøre det bra for Liverpool U18, og få noen flere målpoeng, slår trøndergutten fast til Liverpool.no.