«Elske Valon. Hate slangen. Grådige jævel»

Det var teksten Veton Berisha møtte da han entret SR-Bank Arena i Stavanger.

Idet den tidligere Viking-spilleren gikk ut av spillertunnelen fikk han lekepenger kastet etter seg, og plastslanger ble kastet ut på banen.

I to perioder var Berisha en favoritt i Stavanger, men supporter-følelsene for 29-åringen har tatt en totalvending etter overgangen til Molde før sesongen.

Nå er han igjen en «hatet» mann – som han var etter overgangen til Brann i 2019.

Etter 66 minutter ble han målløs byttet av banen til tilropet:

«Veton er en hore».

Men den som ler sist, ler best. Fra benken kunne Berisha se Ola Brynhildsen, på akrobatisk vis, sikre 4–3-seier og tre poeng.

– Denne er dedisert til Veton. Han fikk mye ufine meldinger, så det var deilig å gi han denne seieren og stilne Viking-supporterne, sier Ola Brynhildsen til TV 2 etter kampen.

– Utrolig deilig å ta tre poeng. Det er det viktigste. Det var godt å komme hjem, sier 29-åringen til TV 2.

Inn mot kampen forventet Berisha å få høre det fra sine tidligere fans. Hetsen gjorde Molde ekstra lystne på seier.

– Gutta hadde meg hele uken, så jeg visste at dette skulle vi ro i land. Så fikk de en liten ekstra motivasjon før kamp, så det var utrolig deilig, forteller Berisha.

«Han scorer ikke i mål, han scorer ikke mål, Veton Berisha, han scorer ikke mål», ble også ropt da Berisha ble byttet ut.

– Han er en av de mest profesjonelle spillerne på laget, og han klarer å stenge det ute, sier Brynhildsen.

– Han er en hærfører for vårt lag, fastslår tomålsscoreren.

SMIL: Tross skjellsord og stygge tilrop var Veton Berisha (i midten) en blid mann etter seieren over sin tidligere klubb. Foto: Carina Johansen / NTB

Emil Breivik brukte bare ett minutt og 54 sekunder på å sende Molde i ledelsen mot Viking – og det med en søknad til kåringen av årets mål.

Moldes absolutte formspiller banket til på hel volley fra drøyt 20 meter, og ballen suste opp i krysset forbi en sjanseløs Patrik Gunnarsson.

Breivik og Molde landet umiddelbart på jorden. For tre minutter senere pirket Giani Stennsness inn 1–1.

Heldigvis kan Moldes toppscorer mer enn å sette ballen i nettet. Breivik serverte en ensom Ola Brynhildsen som fra ti meter elegant og knallhardt plasserte ballen helt nede ved stolperoten, og Molde gikk inn til pause med en 2–1-ledelse.

I andre omgang gikk Viking rett i strupen på Molde – og fikk belønning for angrepet.

Først stupte Sondre Bjørshol inn 2–2, før samme mann ga Zlatko Tripic et vidåpent mål å sette ballen i. På fire minutter hadde Viking snudd kampen.

Så var det Moldes tur til å svare. Magnus Grødem fikk gleden av å avslutte et vakkert angrep og sette inn 3–3.

Vikings Bjørshol skulle markere seg nok en gang, men ikke noe å ta bølgen for. Med ti minutter igjen ble 29-åringen sendt rett i dusjen etter et spark mot hode.

Det fikk store konsekvenser. På tampen sikret Ola Brynhildsen 4–3-seier da han satte sitt fjerde mål på to kamper.

– Når Ola har begynt å score så blir det seier, sier Emil Breivik.

– Det er fantastisk å klare å snu dette. Det er klasse av hele laget, poengterer Bynhildsen, som ikke vil ta all ære for seieren.