Nedtur for Børven i debuten

Torgeir Børven gikk rett inn i startoppstillingen hos sin nye klubb.

Torgeir Børven fikk ikke den debuten han ønsket i Tyrkia. Torgeir Børven fikk ikke den debuten han ønsket i Tyrkia. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

ANKARAGÜCÜ - KAYSERISPOR 0–1

Onsdag ble det bekreftet at Torgeir Børvens dager i Rosenborg var over. Spissen ble solgt til den tyrkiske klubben Ankaragücü.

Kun to dager etter at overgangen gikk i orden, startet Børven sin første kamp for sin nye arbeidsgiver. Øystese-karen fikk sjansen på topp da Kayserispor kom på besøk til den tyrkiske hovedstaden Ankara, men fikk en tung dag på jobben.

Like før pause sendte Ilhan Parlak ballen i nettet bak tidligere Bodø/Glimt-keeper Ricardo Friedrich, og sørget for at gjestene tok ledelsen.

Flere mål ble det ikke i oppgjøret, og Børven og hans lagkamerater gikk på et surt nederlag. Dermed fortsetter Ankaragücüs vonde seriestart i den tyrkiske toppdivisjonen. Laget står med ett fattig poeng etter tre kamper, og ligger kun to plasser over nedrykk.

Ankaragücü endte på sisteplass på tabellen forrige sesong, men på grunn av koronapandemien rykket ingen ned fra øverste nivå.

Da Børven ble klar for Ankaragücü, presenterte den tyrkiske klubben vestlendingen som guden fra norrøn mytologi, Tor. Se video under:

92 dager i Rosenborg

Børven startet årets Eliteserie-sesongen med et brak og bøttet inn mål for Odd. 28-åringen sto med seks mål på fire kamper da han i slutten av juni signerte for Rosenborg.

Men oppholdet i Trondheim ble ikke som verken spissen, Rosenborg eller fansen hadde håpet på. Børven fant bare veien til nettmaskene fire ganger på totalt 14 seriekamper for RBK i løpet av de tre månedene han var i klubben.

Det skal også nevnes at han nettet to ganger mot Breidablik i europaligakvaliken.

RBK-karrieren varte kun i 92 dager, før Børven var klar for nye eventyr. Angriperen har prøvd lykken i utlandet ved én anledning tidligere, men oppholdet i nederlandske Twente ble ingen stor suksess.

PS: Rosenborg har allerede hentet en erstatter for Børven. Fredag ble den svenske spissen Rasmus Wiedesheim-Paul (21) bekreftet klar for trønderne.