Svensken er inne i sin tiende sesong i Molde, og signerte nylig ny kontrakt som strekker seg ut 2018. Den energiske kantspilleren tror dette fort kan bli hans siste proffkontrakt som fotballspiller.

– Jeg er 35 år når kontrakten går ut, så jeg har sagt at jeg kanskje stopper der. Men vi får se hvordan kroppen føles da, hvor mye jeg kan bidra med og hva klubben tenker der og da, sier Moström til Rbnett.

– Hva er det med Molde som gjør at du har vært her så lenge?

– Mye har jo med spillertroppen, trenerne og hvordan klubben har utviklet seg i disse åra. Det har jo mer eller mindre gått oppover hele veien. Vi har hatt en «down-periode» i sommer og i 2013, men det er et veldig spennende lag og ei utvikling i klubben som jeg vil være med på så lenge som mulig, sier Moström som også snart blir far.

– Ikke snudd ennå

Han har i likhet med resten av laget slitt denne sommeren, og poengfangsten var svært svak for MFK i en lang periode. Laget tok ett poeng på seks kamper, men har nå snudd trenden.

På de siste tre kampene står nemlig MFK med full pott og ni poeng.

– Det har ikke snudd helt, men vi er godt på gang. Denne sesongen har vært rar på mange måter. Vi har spilt dårlig, hatt mange skader, så har vi spilt bra men tapt likevel. Det er mye som ikke har stemt, men nå har det løsnet litt. I tillegg jobber som et kollektiv, noe som behøves hver kamp for å vinne, sier 33-åringen.

Han tror det er den kollektive innsatsen som gjør at laget nå tar flere poeng enn tidligere i sommer.

– Vi jobber sammen, ikke én og én. Vi har fantastisk dyktige individuelle spillere. Man kan ikke gjøre alt selv. Det er elleve mann pluss de på tribunen som skal gjøre det. Da må man jobbe sammen.

Tøff bortekamp

Lørdag møter MFK Strømsgodset i Drammen. Marcus Pedersen, Tommy Høiland og Francisco Junior er alle suspenderte, og drammenserne har fem kamper på rad uten seier. Men Moström er usikker på om det gjør at det er noe mer gunstig å møte Godset nå enn på et annet tidspunkt.

– Både ja og nei. De har vel slitt litt i det siste. De har ikke fått spillet til å sitte. Men det er alltid tøft å møte dem. De og Odd er vel omtrent den samme motstanden.

– Er det ekstra viktig å vinne siden de ligger foran dere på tabellen?

– Ja, så klart. Det er i alle fall viktig ikke å tape. Men vi drar dit for å ta tre poeng. Gjør vi det har vi en ypperlig mulighet til å komme høyere opp på tabellen, sier Moström.