Christian Gauseth gikk hardt ut mot dommer Espen Andreas Eskås i pausen i oppgjøret mellom Mjøndalen og Molde. Christian Gauseth gikk hardt ut mot dommer Espen Andreas Eskås i pausen i oppgjøret mellom Mjøndalen og Molde. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Gauseth slipper straff etter raseriutbrudd

Påtalenemnda i Norges Fotballforbund straffer ikke Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth.

– Den er så jævlig klar og det er f*** bare en mann utpå her som ikke ser det. Det er helt utrolig, gang etter gang mot små klubber. Jeg er så dritt lei at det er f*** ikke mulig.

Det sa Christian Gauseth i pausen mellom Mjøndalen og Molde, før han smelte til reklameskiltet så det falt over ende og forlot intervjuet.

Mjøndalen-spilleren var irritert fordi han mente Mjøndalen hadde blitt snytt for et straffespark.

I forrige uke bekreftet NFF at saken skulle videre til Påtalenemnda. Men i nemnda har de valgt å ikke ta ut påtale mot 35-åringen.

Det bekrefter Marit Fiane Grødum i Påtalenemnda.

Akintola-avgjørelse tirsdag

Men det kan fortsatt være at Rosenborgs David Akintola blir straffet.

I kampen mot Vålerenga slo han Vålerengas Sam Adekugbe med albuen i bakhodet. Dommer Rohit Saggi erkjente etter å ha sett situasjonen i reprise at han gjorde feil i situasjonen, og at Akintola skulle vært utvist.

Etter kampen fortalte Akintola at han ikke fryktet karantene i ettertid.

– Nei, jeg tror ikke det og håper ikke det. Men vi får se, sa han.

Avgjørelsen om han får spille mot Lillestrøm på lørdag, faller i morgen, forteller Grødum.

Bamba fikk fire kamper for albue

Branns Daouda Bamba ble etter oppgjøret mot Tromsø 25. august utestengt i fire kamper for å ha slått Simen Wangberg i ansiktet med albuen. Sistnevnte fikk hjernerystelse av slaget, og Bamba fikk ikke kort for forseelsen.

I forrige uke sa Nils Fisketjønn, direktør i NFFs konkurranseavdeling at det er høy terskel for å gi spillere straff om de overprøver dommeren.

– Vi har en oppfølging på alle hendelser i serien hver mandag. Av de sakene som nok kommer til å bli diskutert, er hendelsen med Akintola. Generelt kan jeg si at der dommeren har vurdert og dømt, er terskelen høy for å overprøve avgjørelsen i etterkant, sa han.